Додик: Посљедице епидемије на економије ће бити драматичне

Срна
Додик: Посљедице епидемије на економије ће бити драматичне

БЕОГРАД - Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да су заустављени сви пројекти који су се водили са кинеским компанијама, те оцијенио да ће посљедице због вируса корона бити драматичне на економије свих земаља.

Додик је истакао да је веома важна правовремена реакација када је ријеч о вирусу корона, што је у Српској учињено као и у Србији.

Он је истакао да власти сваке државе реагују на прави начин, јер су најгоре спекулације.

“О томе може да се прича као феноменолошкој појави, која је ујединила свијет”, рекао је Додик за Телевизију Пинк.

Он је напоменуо да су у Српској регисторвана три случаја обољелих.

Говорећи о ауто-путу према Србији као капиталном пројекту, Додик је оцијенио да је интерес Турске да учествује у финансирању изградње ауто-пут кроз БиХ да скине етикету да подржава само једну страну у БиХ већ све.

Додик је рекао да су када је ријеч о ауто-путу који ће спојити Републику Српску и БиХ са Србијом потписани међудржавни споразуми.

“То је кружни ток који смо предвидјели кроз договор са Турском, од Вишеграда до Источног Сарајева то је оно што иде кроз Републику Српску, онда иде кроз Сарајево до Тузле и даље колико траје Федерација, а остали дио је од Брчко дистрикта до границе са Србијом”, подсјетио је Додик, те напоменуо да се у Српској проводи процес пројектовања и припрема земљиште.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана