Додик: Починиоце напада у Книну ригорозно казнити

ATV
Додик: Починиоце напада у Книну ригорозно казнити

БАЊАЛУКА - Положај Срба у Хрватској је изузетно тежак. То је положај потпуне дискриминације и сталног сијања страха, рекао је Милорад Додик, српски члан Предсједништва БиХ коментаришући синоћни напад на Србе у кафићу код Книна који су гледали меч плеј-офа за Лигу шампиона између Јанг Бојса и Црвене звезде.

“Догађај у Книну је свакако доказ да је положај Срба у Хрватској изузетно тежак. Хрватска је земља Евроспке уније. У њој, у Еврпоској унији, би требале да буду неприкосновене слободе људи. Онемогућити људима да слободно гледају пренос утакмице свакако говори о мржњи тих који су то починили, о мржњи коју имају према Србима. Мислим да је ово тренутак да се окупимо солидарношћу око тих људи и многих незнаних који живе у Хрватској као и на простору Федерације, а Срби, и изложени су, можда је прејака ријеч тортури, која се спроводи и има елемената тортуре, да покушамо да будемо солидарни према њима, и да затражимо од Хрватске ефикасну интервенцију и да се они који су то учинили видљиво и транспарентно казне”, истакао је Милорад Додик за АТВ

Додик је истакао да покушава дати рационалан одговор, а да би његов емотивни одговор могао да буде много оштрији.

“Једино што сада можемо учинити је да путем наших институција и организација у Хрватској, затражимо да се ригорозно казне они који су то учинили”, закључио је српски члан Предсједништва БиХ.

Подсјећамо, гости кафића у Уздољу код Книна нападнути су синоћ док су гледали утакмицу Црвена звезда-Јанг бојс. Пет особа је повријеђено, укључујући и дијете. Полиција је привела неколико лица осумњичених за напад.  

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана