Додик: Побиједио сам упркос мијешању Запада

ГС
Foto: Архива

БЕОГРАД- Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је за руску агенцију ТАСС да је побиједио на предсједничким изборима у Републици Српској 2. октобра упркос мијешању Запада.

"Моја укупна предност, према резултатима избора, износи 30.000 гласова, односно око пет или шест одсто. У тренутним околностима, то је веома значајан резултат, који се не може довести у питање било каквим поступком који би овдје покренуле опозиционе странке, које су западне амбасаде подстакле да изазову нестабилност", рекао је Додик.

Коментаришући резултате гласања, Додик је додао да је ситуација "мирна и стабилна", те да се разматра формирање нове владе и да ће се данас одржати први састанци.

Додик: Двоструки аршини код референдума у интересу Америке

 

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик скренуо је пажњу на двоструке аршине када се ради о референдумима који служе интересима САД, као што је то био случај на Косову и Метохији.
Додик је "Спутњику" рекао да мјештани Доњецке и Луганске Народне Републике, као и Запорошке и Херсонске области, имају право на самоопредјељење.

"Народи имају право да одржавају референдуме. Колико ја знам, руски народ живи на тој територији и има право да одлучује и донесе одлуку. Ту одлуку једноставно треба поштовати и ништа више", изјавио је Додик.

Додик је подсјетио на двоструке аршине код референдума који служе интересима САД, јер такви референдуми уживају посебну подршку њихових западних савезника, као што је то био случај са референдумом на Косову и Метохији.

"Сада је Русија урадила нешто врло важно - вратила је принципе Повеље УН и право народа на самоопредјељење, што је највиши принцип међународног права", истакао је Додик.

Према његовим ријечима, Русија не мора да провјерава да ли су друге земље признале резултате или не.

Референдуми о придруживању поменутих области Русији одржани су од 23. до 27. септембра, током којих је становништво већински подржало придруживање Руској Федерацији.

Предсједник Русије Владимир Путин и лидери четири нове области потписали су релевантне споразуме у петак, 30. септембра.

Он је данас потписао законе о званичном придруживању области Русији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана