Додик: Питање легализације објеката биће ријешено

Срна
Додик: Питање легализације објеката биће ријешено

ПРИЈЕДОР - Предсједник СНСД-а Милорад Додик изјавио је данас током обиласка Аеродромског насеља у Приједору да ће у овом и другим избјегличним насељима бити ријешено питање легализације новоизграђених објеката.

 “Ово више није избјегличко него наше насеље, али људи су овдје имали проблем и ја сам дошао да покажем на који начин смо то ријешили”, рекао је Додик новинарима.

Додик је уручио мјештанима Аеродромског насеља десетак рјешења којима се рјешавају имовинско-правни односи и најавио да ће остала бити достављена почевши од понедјељка, 2. новембра.

“Овдје смо раније долазили и покушавали да људима помогнемо, али треба рећи да је ово данас једно од лијепих насеља и заслужује да буде уређено тако што смо и учинили и асфалтирањем. Нажалост, у неким ранијим периодима када смо били способни да ти учинио, нисмо имали неку сарадњу са градским властима”, истакао је Додик.

Он је додао да се прије двије-три године са 1,5 милиона КМ није могло асфалтирати, а да је сада дошло вријеме да се то уради, истичући да је свако ко чини и помаже људима добродошао без обзира из које је политичке партије или предузећа.

“Када оставите иза себе пут и уређену улицу то је за добробит ових људи овдје, који су својим чекањем заслужили нашу пажњу”, закључио је Додик.

Кандидат СНСД-а за градоначелника Приједора Далибор Павловић рекао је да су данас дошли овдје да покажу колико су им људи у новим насељима битни јер они у протеклих 20 година нису имали квалитетну подршку града и градске управе.

“Овим путем показујемо да су нам ови људи јако битни и да ће нам бити приориет у нашем будуће раду и да ћемо посебну пажњу посветити тим категоријама које су биле неправдно запостављене”, рекао је Павловић.

Он је додао да је иницијатива за легализацију ових објеката кренула из Клуба одборника СНСД-а на чијем је он челу, а због чињенице да велики број грађана дуго година није имао ријешено питање земљишта.

“Они су се обраћали нама и ми смо покушавало на разне начине да то ријешимо, а онда смо се обратили предсједнику СНСД-а Милораду Додику који је заједничким снагама са директорицом РУГИПП-а омогућио да данас дођемо у ситуацију да људи могу већ сутра имати нова рјешења”, рекао је Павловић.

Он је додао да није било потребно да се толико чека, да је неко хтио активно да се укључи у ову причу.

Предсједник Градског одбора СНСД-а и носилац одборичке листе за Скупштину града Саша Бурсаћ рекао је да је Приједор највећи избјеглички и највећи повратнички град у Републици Српској.

“Већ 25 година су ови људи у нашем граду и не желимо више да ту правимо било какаву разлику. Желимо да ти људи достојанствено живе, а до сада су били изварани око разних инфраструктруних пројеката и других ствари, па и око земљишта на којем су изградили своје објекте”, река је Бурсаћ.

Он је додао да је ријеч о 700 до 800 домаћинстава, само у овом насељу гдје су тек скоро добили називе улица.

“Мислимо да су ти људи неправдено запостављени јер овдје има пуно дјеце и конкретно ово насеље пуни највећу основну школу у регији. То је Основна школа жПетар Кочићж и то не треба заборавити и због тога смо инсистирали да предсједник Додик дође и да разговара са овим људима овдје”, рекао је Бурсаћ.

Након посјете Аеродромском насељу делегација СНСД-а, са Додиком на челу, наставила је посјету новим насељима Врбице и Јањића пумпа, гдје 640 односно 540 домаћинстава има исте проблеме са легализацијом изграђених објеката и инфраструктуром.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана