Додик: Опозиција да одлучи - јесу ли опозиција Српској или СНСД-у и Додику

Срна
Foto: В. Трипић

БАЊАЛУКА - Предсједник СНСД-а Милорад Додик изјавио је Срни да би СДС и остале опозиционе партије у Републици Српској коначно требало да одлуче јесу ли опозиција Републици Српској и свом народу или СНСД-у и Милораду Додику.

-Ако су опозиција Додику, онда не би смјели бити дио удруженог рушилачког покрета против Републике Српске. За почетак, могли би да кажу народу у Републици Српској да ли су они за наставак развлашћивања Српске или су за повратак надлежности које су Српској одузете, и ако јесу како то мисле урадити. До сада су се борили против Српске, нека за промјену учине нешто за њу - поручио је лидер СНСД-а.

Он је констатовао да СДС причом о тзв. аферама, криминалу и корупцији наставља да разара јавност у Републици Српској и да слаби отпор српског народа према, „слободно се може рећи, окупацији четири неизабрана странца у БиХ“.

-Оно што не уради високи представник у БиХ, уради Уставни суд са три стране судије због чега је Република Српска од 1995. до данас само на губитку. Да би скренули пажњу Срба са те чињенице, опозициони прваци их затрпавају лажним аферама и тако их увлаче у прљав посао против Републике Српске којег су се они прихватили. Ако не смију да се боре за права Срба и Републику Српску није срамота да то и кажу, и да не сметају онима који смију и хоће - поручио је Додик.

Лидер СНСД-а је нагласио да лажима о криминалу и корупцији директно раде за Бошњаке „који су се и овога пута ујединили против Републике Српске“.

-Интересантно је да се опозиција у Републици Српској ових дана не оглашава поводом оптужби дугогодишњег функционера ПДП-а Славка Вучуревића који је изнио тешке оптужбе на рачун људи из те партије управо за криминал и корупцију. То открива да њима није стало до борбе против криминала и корпуције, њима је стало до рушења јавне подршке опстанку Републике Српске - закључио је Додик.

Лидер СНСД-а је рекао да „ако је циљ Милорада Додика да брани своју империју, како каже Милан Миличевић, нека Миличевић одговори чију империју оваквим срамним понашањем брани СДС и он лично“.

-За чије бабе здравље или боље да кажем за чијег бабе здравље раде ово што раде, не презајући чак и од борбе против здравствених радника у Републици Српској - истакао је Додик.

Он је нагласио да су „СДС и њени сателити, позивањем на санкционисање Републике Српске ушли у завршну фазу борбе против Републике Српске“.

-Позивам грађане да добро запамте ове и дане који долазе и да добро запамте шта је ко радио за ову земљу коју није стварао ни одбранио СДС већ народ који није дао своја огњишта. Сви који су се огријешили о законе одговараће и то је несто за шта се СНСД снажно залаже. Али и они који су Републику Српску понијели на тацни да је продају морају да знају да осим суда бирача има и суд историје. На оба ће лоше проћи - поручио је предсједник СНСД-а Милорад Додик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана