Додик: Никога нисам напао, немам потребу да се извињавам

Глас Српске
Додик: Никога нисам напао, немам потребу да се извињавам

Челинац- Након данашњег инцидента у Челинцу приликом постављања камена темељца за нови мост у овом граду, јавности се обратио Милорад Додик, предсједник РС на ванредној конференцији за медије на којој је изјавио да никаквог инцидента није било, осим што је неко послао дјецу са камењем да изазову нереде.

“Нисам никога ударио, нисам никога ни дирнуо”, рекао је Додик и доадо да је то избор Младена Иванића и ПДП-а за кампању.

“Та дјеца су дошла са пуним торбама камења и зато су приведени на разговор у полицију. Станивуковић лаже да га је неко ударио, то је сценарио којим неко покушава да исценира нереде, нагласио је Додик.

“Ми смо дошли да положимо камен темељац за нови мост и одржимо предизборни митинг овдје у Челинцу, на који су наравно сви добродошли и сви могу да присуствују, али нико не смије да га омета на овакав начин”, нагласио је Додик. Како је навео, срамно је да се не вјерује институцијама, да се вјерује само једној страни која хоће да покаже како СНСД иде по РС да се обрачунава са неистомишљеницима.

“Позивам све на фер кампању”, рекао је Додик и додао да нема потребу да се извињава и правда јер ништа није ни учинио.

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да опозиција нема никакву активност на скуповима, а ни сви заједно као СзП не могу да окупе ни трећину од оног броја људи које окупља СНСД и зато организују своје хушкаче да праве инциденте, а онда причају како се неко из владајућег блока бахати.

“Срамота је да Младен Иванић и Вукота Говедарица користе овакве ствари у кампањи показујући тако своје право лице и своју политичку немоћ да грађанима понуде било ста осим мржње. Њихови улични активисти скупљају камење да би нападали предсједника Републике и предсједницу Владе. Па, каква је то политичка понуда, колико ниско су у стању да се срозају”, упитала је Цвијановићева.

Она је поручила да Република Српска иде напријед и СНСД иде у побједу са својим народом.

“Ми хоћемо да радимо, да градимо, да повећавамо плате и пензије и да зауставимо њихову политичку мржњу коју расипају на све стране. Све је било изрежирано унапријед што се види по брзини којом су сазвали прес конференцију. Јадно, јадно. Шта је сљедеће након каменица, да пуцају”, истакла је Цвијановићева која је кандидат коалиције СНСД-ДНС-СП за предсједника Републике Српске.

Подсјетимо, Драшко Станивуковић, члан ПДП и кандидат за посланика у Народној скупштини РС објавио је данас на својој фацебоок страници да га је у Челинцу напао предсједник РС Милорад Додик, да га је ударио и избио телефон из руке. Након тога одржао јеи конференцију за медије у којој је објавио да се не осјећа сигурно и затражио заштиту.

С друге стране, РТРС је објавио да је у Челинцу покушан напад на предсједника Републике Српске Милорада Додика и премијерку Жељку Цвијановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана