Додик: Неприхватљиво прислушкивање било кога

Срна
Додик: Неприхватљиво прислушкивање било кога

БАЊАЛУКА - Лидер СНСД-а Милорад Додик осудио је прислушкивање руководиоца приједорске филијале Фонда здравственог осигурања Републике Српске Далибора Павловића, који је и кандидат ове партије за градоначелника Приједора на предстојећим изборима.

Додик је рекао новинарима у Шипову да је то неприхватљиво.

- Неприхватљиво је да се то увуче у политички систем и живот и онда то постаје проблем. Очигледно је то урађено са намјером, али разговараћемо о томе са Павловићем. Осуђујем такво понашање, не само према кандидату СНСД, већ према било коме - рекао је Додик, који је и српски члан Предсједништва БиХ.

Он је рекао да ће се о овом случају распитати у МУП-у Републике Српске, те да постоје органи за контролу таквих ствари које, како је нагласио, могу "да послуже за намјерну дискредитацију и ништа више".

Руководилац приједорске Филијале Фонда здравственог осигурања Републике Српске Далибор Павловић изјавио раније да се плаши да је мотив због којег је неко поставио уређај за прислушкивање у његову канцеларију политичке природе и да је то због тога што је кандидат СНСД-а за градоначелника.

Полицијска управа Приједор саопштила је јутрос да је лице чији су иницијали Д.П. јуче у 14.20 часова пријавило да је на радном мјесту пронашло скривен аудио уређај за тонско снимање.

Тужилац Окружног тужилаштва Приједор изјаснио се да је ријеч о кривичном дјелу неовлаштено прислушкивање и тонско снимање. У току утврђивање околности извршеног кривичног дјела и проналазак извршиоца.

Предузети мјере против сваког оптуженог службеника

Милорад Додик рекао је да се према сваком службенику и именованом лицу у органима БиХ морају предузети одређене мјере уколико се против њега подигне оптужница.

- Вјерујем да ће тако и бити - рекао је Додик новинарима у Шипову осврћући се на чињеницу да је Тужилаштво БиХ подигло оптужницу против директора Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ Османа Мехмедагића Осмице и запосленог у тој агенцији Мухамеда Пекића.

Он је рекао да тужиоци треба да раде свој посао.

- Много је спекулација око тога и то треба да буде завршено на начин да све буде у складу са законом. У том погледу мислим да постоје обавезе у Савјету министара да се према сваком службенику и именованом лицу у органима БиХ морају предузети одређене мјере уколико се против њега подигне оптужница - поручио је Додик.

Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу против Мехмедагића  и Пекића, који је руководилац Одсјека за сајбер безбједност ОБА БиХ због злоупотребе положаја или овлаштења.

Оптужница их терети да су током августа злоупотријебили службени положај или овлаштења, као и ресурсе и капацитете ОБА БиХ у сврхе приватних и личних интереса, да би дошли до информација и фотографија о пошиљаоцу анонимне кривичне пријаве против директора ОБА, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана