Додик: Некима било потребно да покажу да скупштина није јединствена

Срна
Додик: Некима било потребно да покажу да скупштина није јединствена

БАЊАЛУКА - Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик истакао је да је Република Српске данас требало да покаже свој дигниитет на прави начин, али да је некима било потребно да се покаже да Народна скупштина није јединствена.

Говорећи о напуштању посебне сједнице посланика СДС-а и ПДП-а, Додик је навео да је њима речено да нађу начина да не буду дио већине око питања повреде виталног интереса Републике Српске.

"Онда ће бити да Народна скупштина није подржала српског члана Предсједништва БиХ, да смо постали слаби и немоћни. Они су ово намјерно урадили и несумљиво нису могли да претрпе оно што сами говоре о себи", рекао је Додик на посебној сједници.

Додик је навео да колико били различити и посвађани, када дођу овакве тачке дневног реда, сви посланици морају остати досљедни, јер је то миниумум националног интереса.

Премијер Радован Вишковић истакао је да су у Народној скупштини данас требало да сједе сви, јер је у питању Република Српска, а не власт и опозција.

"Овдје је направљен перформас да овај витални интерес не добије потребну подршку. Грађани савршено виде и разумију и свачија дјела изаће на видјело и показаће се ко је за Републику Српску а ко није", истакао је Вишковић на посебној сједници Народне скупштине.

ПДП да одговори на оптужбе о криминалу и корупцији у овој партији

Додик је рекао данас да је по тврдњама некадашњег високог функционера ПДП-а Славка Вучуревића ова патрија огрезла у криминалу и корупцији и да мора да одговори на ове озбиљне оптужбе.

"ПДП је дио међународне финансијске мафије, како то каже Вучуревић", рекао је Додик новинарима у Народној скупштини Републике Српске.

Додик је рекао да ПДП мора да одговори на озбиљне приговоре о криминалу и корупцији у тој партији које је Вучуревић.

"ПДП мора да одговори ко је купио стан у Лондону, који је најфреквентније тржиште некретнина на свијету, гдје квадрат кошта 105.000 фунти и гдје нема стана јефитинијег од око 1,5 милиона фунти", каже Додик.

Он је навео да ПДП покушава да представи да други људи праве неке проблеме.

Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић рекао је новинарима да је Вучуревић у изјави о наводном криминалу и корупцији у ПДП-у, а коју је данас у парламенту Републике Српске прочитао српски члан Предсједништва БиХ, изнио бруталне лажи и неистине које ће бити доказане на суду тужбом за клевету.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана