Додик: Нека Иванић докаже да није знао за прислушкивање

В. К.
Додик: Нека Иванић докаже да није знао за прислушкивање

Бањалука - Предсједник РС Милорад Додик изјавио је да српски представници у власти на нивоу БиХ, умјесто да раде у корист РС, само продукују проблеме попут прислушкивања званичника Српске и Србије те у случају “Прилепин”.

- Савез за издаје продукује проблеме. У сваком моменту су игнорисали РС - казао је Додик.

Он сматра да се “Савез за издају” понаша у складу са паролом коју има, а то је да у Сарајеву свиће, а у Српској да покушају донијети мрак.

- Разумијем начин на који српски члан Предсједништва БиХ Младен Иванић посматра питање прислушкивања званичника Србије и Српске, што ради Обавјештајно-безбједносна агенција БиХ. Подсјећам да је на тераси хотела у Козарској Дубици предсједник Србије мени и њему показао радне налоге за прислушкивање руководства Србије и Српске. Иванић је био видно узбуђен, видио је све и прочитао - рекао је Додик.

До тог налога се, каже, дошло уз помоћ Срба у ОБА.

- Иванић упорно пита да ли има неки доказ. Па нека демантује да му је Вучић све показао, нека каже да није, а ја тврдим да јесте јер је прочитао јасно да ОБА отвара оперативни налог за истраживање руководства Србије и Српске. Није чудно да тајне службе свашта раде, али јесте да се то ради против Српске и Србије и да у томе учествује српски кадар, и то треба објаснити - казао је Додик.

Иванић је раније позвао предсједника Републике Српске или било кога другог да изнесе доказе о наводном прислушкивању Додика и од ОБА. Нагласио је да је тражио од Додика још прије два и по мјесеца да му достави било какве доказе, али му то, како каже, никад није достављено.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана