Додик: Нећемо пристати ни на какве уцјене СДА

Агенције
Додик: Нећемо пристати ни на какве уцјене СДА

БАЊАЛУКА - Предсједник СНСД-а Милорад Додик рекао је да ће сутра у Мостару разговарати са руководством ХДЗ-а о могућностима формирања власти на нивоу БиХ, те је поручио да неће пристати ни на какве уцјене СДА, нити на било какав документ који би могао довести до уласка у НАТО алијансу.

Додик је рекао новинарима у Бањалуци да проблем у формирању власти на нивоу БиХ није ХДЗ, те да одавно не прати шта говори лидер СДА Бакир Изетбеговић.

"Одавно знам да све што каже није истина. Дакле, до њих је. Овдје је јасно да Српска неће прихватити никакав документ који може да личи на причу о АНП. Нисмо глупи да кажемо - назовите ви то како хоћете, а онда то пошаљете у Брисел и они то сматрају као АНП. Зар стварно мисле да смо толики кретени? Наравно да нисмо", поручио је Додик, који је српски члан Предсједништва БиХ.

Он је оцијенио као потпуно нереално то што политичко Сарајево тражи од СНСД-а да овај технички документ буде изнесен пред Савјет министара који у свом саставу данас нема ниједног члана СНСД-а.

"Када би они то усвојили, како је јуче рекао и лидер СДС-а Мирко Шаровић, то значи да би се отворила врата за реконструкцију власти, односно нову структуру власти. Ми у Савјету министара немамо никога и онда они полако покушавају да пренесу одговорност на нас и кажу - ви ћете донијети одлуку која ће гласити тако и тако када сутра сједнете тамо... Е нећемо, па да видимо како ће то изгледати са њима (представницима опозиције у Српској) у Савјету министара", поручује Додик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана