Додик: На јесен нови закон којим ће се поновити да је 9. јануар Дан Републике

Срна
Додик: На јесен нови закон којим ће се поновити да је 9. јануар Дан Републике

Бањалука - Предсједник СНСД-а Милорад Додик рекао је вечерас да ће Република Српска на јесен донијети нови закон којим ће се поновити да се 9. јануар слави као Дан Републике Српске.

“Што се више оспорава 9. јануар, ми ћемо га снажније славити. Посебно снажно ћемо обиљежити сљедећи Дан Републике јер не смијемо одустати од својих главних датума”, рекао је Додик поводом одлуке Уставног суда БиХ којом је оспорен Закон о Дану Републике Српске - 9. јануар.

Додик је у обраћању током “Актуелног часа са предсједником СНСД-а”, који организују Млади социјалдемократи Градског одбора СНСД-а Бањалука, истакао да СНСД жели бити владајућа и водећа партија на овим просторима и да Република Српска треба јаке лидере.

СНСД је спреман да преузме одговорност за одбрану интереса Српске у Сарајеву

Предсједник СНСД-а Милорад Додик изјавио је Срни да је ова политичка партија спремна да преузме одговорност за одбрану националних интереса Републике Српске у Сарајеву, те да су вјеровали да су и други спремни да ту одговорност дијеле са СНСД-ом.

“СНСД је понудио СДС-у политику јединственог наступа партија из Републике Српске у Сарајеву и то је требало да буде тема дебате страначких органа СДС-а. Колико видим појединци из СДС-а су схватили да им је СНСД понудио фотеље у Сарајеву и по реакцијама разумијем да у тој странци неки нису били задовољни бројем фотеља”, рекао је Додик Срни упитан да прокоментарише одлуку Главног одбора СДС-а да не прихвати позив СНСД-а за учешће у формирању власти на нивоу БиХ.

Додик је нагласио да СНСД није нудио фотеље, већ јединствен наступ у Сарајеву.

“Нудили смо јединство у Сарајеву и покушаћемо да то јединство градимо и убудуће”, поручио је лидер СНСД-а.

Актуелном часу присуствује и потпредсједник СНСД-а Жељка Цвијановић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана