Додик: Комшић иде приватно у Брисел

Агенције
Додик: Комшић иде приватно у Брисел

БЕОГРАД - Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да предсједавајући Предсједништва Жељко Комшић приватно иде у Брисел на вечерашњи на састанак представника ЕУ са лидерима Западног Балкана јер о овом позиву није обавијестио чланове Предсједништва БиХ.

Додик је за Телевизију "Прва" истакао да је он у таквим приликама, док је био на челу Предсједништва, увијек сазивао сједницу Предсједништва да би се са члановима договорио о ставовима које ће износити, а Комшић сада није сазвао сједницу Предсједништва.

"Он иде тамо приватно, износи тамо приватне ставове. Он подваљује, а они из Европе то прихватају. Позвао сам амбасадора ЕУ и рекао да је то неприхватљиво и да је то приватни аранжман Комшића", рекао је Додик.

Он је истакао да међународна заједница то дозвољава и са српским представницима каже да то морају да поштују.

Додик је напоменуо да су, док је био предсједавајући, у Брисел ишла сва тројица чланова Предсједништва БиХ.

"Комшић иде тамо да би скуп искористио да испричао само своју причу. То је општа подвала и то ради међународна заједница", рекао је Додик.

Лидери земаља западног Балкана састаће се вечерас неформално са предсједником Европског савјета Шарлом Мишелом и шефом Европске комисије Урсулуом фон дер Лајен у Бриселу у оквиру припрема за самит ЕУ-западни Балкан у Загребу у мају ове године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана