Додик: Комплетно управљање Андрићградом биће повјерено Влади и општини Вишеград

Срна
Додик: Комплетно управљање Андрићградом биће повјерено Влади и општини Вишеград

ВИШЕГРАД - Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да ће комплетно управљање Андрићградом бити повјерено Влади Републике Српске и општини Вишеград да би овај комплекс подигли на већи ниво одрживости, који има трајање.

Додик, који је данас посјетио Вишеград, рекао је да је току рјешавање статуса Андрићграда.

Он је додао да су договорили и да институције Републике Српске подрже реконструкцију Рехабилитационог центра “Вилина влас” са око три милиона КМ.

“То ћемо радити у наредном периоду и реконструкција ће почети веома брзо. Мислимо да је синергија између локалне и републичке власти најбоље за сваку локалну заједницу”, навео је Додик.

Он је истакао да у Вишеграду заједно раде са локалном влашћу на осмишљавању пројеката који су у интересу грађана.

Додик, који је и лидер СНСД, рекао је да се ова странка у Вишеграду има чиме поносити, да води политику која је у интересу Вишеграђана и развоја, што је одговарало грађанима који су то препознавали на изборима.

“Наша листа је најбоља у овом граду и кроз ове изборе желимо да покажемо одговорност за даљу судбину овог предивног града и да будемо дио будућих добрих рјешења за њега. Зато смо овдје да их подржимо и да кажемо да само заједно можемо да успијемо”, рекао је Додик.

Он очекује велику побједу начелника и увјерен је да ће листа добити више од 50 одсто.

Људи у Вишеграду, додао је, морају да схвате да само компактна сарадња локалног и републичког нивоа може да допринесе укупном развоју читаве Републике, посебно Вишеграду.

“Кад год је СНСД био на власти, то су биле године развоја и препорода града, а кад год дођу други то је период застоја и мрака. Мислим да грађанима Вишеграда тај мрак никад више не треба”, рекао је Додик.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић изразио је задовољством данашњом посјетом Додика и предсједника Републике Српске Жељке Цвијановић и додао да су договорили низ пројеката за наредни период, а један од важнијих је реконструкција Вишеградске бање.

“Добили смо велику подршку институција Републике Српске и надам се да ћемо све започете пројекте ускоро завршити. Ријеч је о пројектима канализационе и водоводне мреже, пројекат помоћног стадиона, велико дјечије игралиште”, истакао је Ђуревић.

Посланик СНСД-а у Народној скупштини Перо Петровић рекао је да су посјету Додика и Цвијановићеве искористили и за разговоре са кандидатима за одборнике, те указао на значај њихове подршке и изразио очекивање да ће се Вишеград још више и брже развијати у наредном периоду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана