Додик: Једна хармоника успјела да изведе на чистац опозицију и открије њихово право лице

ГС
Foto: Анадолија

БАЊАЛУКА - Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је Срни да је гледао и Младена Иванића, и Мирка Шаровића и Бранислава Бореновића (лидере опозиције) како без имало стида интересе Републике Српске замјењују пробосанском политиком, али да ни тада ни сада није говорио да нису нормални нити да га је стид шта раде.

-Говорио сам да је то што раде издајнички чин према Републици Српској и опасна политика. Да сам имао намјеру јуче да их све изведем на чистац вјероватно не бих успио како је успјела једна хармоника. Мени је и јуче било жао на шта су спале те пробосанске припејд партије - истакао је Додик упитан да прокоментарише салву оптужби опозиције да српски члан Предсједништва БиХ, како су рекли, није нормалан и да га се стиде након што је увео хармоникаша у зграду Предсједништва БиХ у Сарајеву и запјевао српске пјесме.

Додик је нагласио да је срамота продати фискални суверенитет Републике Српске, што је урадио Иванић и ПДП, па се хвалити тиме и много чега још што је издашно давао па се хвалио.

-Ево да и ја будем мало у тренду па да кажем да је и мене било стид на шта је спала опозициона сцена Републике Српска да јуче чека шта ће рећи СДА и Жељко Комшић да би се и они огласили и поновили њихове ријече - истакао је Додик.

Бивши предсједник СДС-а и тренутни делегат у Дому народа Парламента БиХ Младен Босић рекао је, коментаришући то што је Додик у свој кабинет у згради Предсједништва јуче довео хармоникаша, казао  да се „присјетио налаза вјештака психијатра, када се прије неколико година нашао на суду са Додиком“.

Босић је додао да „посљедњи потези Додика граниче с нормалношћу“.

Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић  је за портал Кликс рекао да „чега се паметан стиди, будала се поноси“.

-Он пјевајући најављује неке нове ратове и страдања? То је за озбиљну опсервацију. Ово може само човјек који је стварно пук'о – изјавио је Бореновић.

Никшић - прикривени милитант у кожи социјалдемократе

Предсједник СНСД-а истакао је да милитантна политика бошњачког политичког Сарајева, којој очигледно припада и Нермин Никшић, наставља да заговара међународни интервенционизам.

"На то смо већ накли и то је та матрица по којој редовно дјелују. Вјерујем да је већ свима јасно да они као милитанти боље баратају оружјем него дијалогом, а о праву и поштовању Устава нема ни говора", рекао је Додик упитан да прокоментарише писмо које је предсједник СДП-а БиХ Нермин Никшић упутио Партији европских социјалиста и Социјалистичке интернационале у којима тврди да "активности СНСД-а пријете да изазову нови рат у БиХ".

Он је истакао да се Никшић лажно представља као социјалдемократа, а у суштини заступа политику која је заједничка сарајевском бошњачком корпусу - политика звецкања оружја и призивања странаца у помоћ с циљем стварања унитарне, бошњачке БиХ.

"Како прави социјалдемократа може да се залаже за непоштовање Устава и мајоризацију два конститутивна народа, а бити против дијалога? Јасно је да Никшић и његови сарајевски истомишљеници бјеже од дијалога, а не бјеже од звецкања оружја и призивања страног интервенционизма", поручио је Додик

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана