Додик: Јавност постала играчка неких неодговорних политичара

Срна
Додик: Јавност постала играчка неких неодговорних политичара

БАЊАЛУКА - Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да је јавност постала играчка неких неодговорних политирача и да више није у питању да ли треба демантовати већ да ли је могуће да се у то вјерује.

Додик је поновио да је потпуна глупост причао о “неком техничком кисеонику” и да су и они који су то тврдили сами рекли да то није тако.

“Иде се у ширење панике да се дестабилизују укупне прилике и уруши повјерење у здравствени систем. Раде они исти који не желе да подрже здравствене раднике мада имају скупштинске одлуке о томе”, рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

Према његовим ријечима, ради се о томе да се уништи повјерење у друштво, у Републику Српску.

Додик је истакао да се упорно нешто покушава наметнути, иако су и стручњаци рекли, а и сам се консултовао, да је кисеоник који се употребљава у УКЦ исти као и онај који се користи у Минхену, широм Европе.

Он је додао да и фирма која је увозила кисеоник за медицинске потребе има сертификат, дозволу, остало је спекулација оних који измишљају процедуре, а сједе на неким позицијама, па постане дегутантно и човјек се пита у чему је смисао.

“Овдје се не ради о томе да ли треба демантовати већ да ли је могуће да јавност вјерује у такве будалаштине”, рекао је Додик и поновио како је и сам примао тај кисеоник и да је и жив и здрав.

Додик је навео како је бесмислено бавити се политиком у околностима у којима јавности може да “вјерује таквим шалабајзерима”, те додао да је јавност постала играчка неких неодговорних политичара, њихово заморче, али да се мора наћи метод како се томе супроставити.

Он је поручио да ће наставити то да раде, а један од начина је да окупља људе и саопштава им шта је права истина.

“Дајте да у овом граду помјеримо нешто на боље, град има озбиљан ресурс”, рекао је Додик.

Он је додао како се овдје скупштинској већини покушава држати предавање шта она да ради. “Сједи договори се с људима, направите буџет, нико није против тога. Немој измишљати”, рекао је Додик.

Додик је поновио да је 90 одсто средстава повећање зато што је Влада радила добро и што су прикупљени приходи од индиректних пореза и од директних пореза који у дијелу од 35 одсто иду градовима и општинама.

“Каква уштеда, ко је тамо уштедио 15 милиона, све лаж до лажи, па каже жако ви не урадите шта ја хоћу, онда ћу позвати људеж. Добро, и то је легитимна политичка борба видјећемо докле ће овај народ да вјерује тим глупостима”, рекао је Додик.

Подсјетио је да су у прошлој години “дигли” Фудбалски клуб “Борац”, а да је у овој требало да разговарају о националном градском стадиону.

“С киме да правимо тај стадион, са овим неоизбиљним људима, напросто не може. Зато ће град изгубити вјероватно тајминг да направи национални градски стадион који смо планирали да правимо ове године, али немате с киме да договорите”, закључио је Додик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана