Додик; Изградња ауто-пута “Милош Велики” значајна за све Србе

Срна
Додик; Изградња ауто-пута “Милош Велики” значајна за све Србе

Лајковац - Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик честитао је предсједнику Србије Александру Вучићу на великом подухвату - изградњи ауто-пута “Милош Велики”, оцијенивши да је то велики догађај за Србију, али и за све Србе.

“Ми смо загледани у Србију и њене успјехе и све што чини у жељи да буде што јача, јер знамо да ће и нама бити лакше, гдје год били”, рекао је Додик новинарима током обиласка ауто-пута “Милош Велики”.

Додик је рекао да ће овај ауто-пут из перспективе Републике Српске омогућити лакшу комуникацију Требиња и Вишеграда са Србијом и овим дијелом Европе.

“Ово је ауто-пут који ће сигурно омогућити да многи, не само инвеститори, него и сви људи, лакше дођу у овај прелијепи дио Србије, да упознају историју, традицију, начин живота и привредне потенцијале. О овом ауто-путу ће се много говорити”, рекао је Додик.

Он је подсјетио да Српска преговара са кинеским партнерима, који су радили на ауто-путу “Милош Велики”, о изградњи ауто-пута Бањалука-Приједор дужине око 40 километара.

“Разговарамо о томе да сличан ауто-пут овоме или исти направимо од Бањалуке до Приједора”, рекао је Додик.

Он је изразио захвалност Србији на овим пројектима, јер се без овог приближавања Срби не би могли очувати као заједница.

“Република Српска очекује велике послове у вези са изградњом пута који ће повезати Кузмин, преко Раче, Бијељине, све до Добоја, гдје смо завршили ауто пут Добој-Бањалука. Тиме ћемо направити ту повезницу коју тако жељно очекујемо. Вјерујемо да ћемо то веома брзо завршити уз помоћ Србије, да ћемо поћи од Бањалуке, а завршити у Београду”, рекао је Додик.

Он је указао на важност добрих путева и додао да су Срби одлазили гдје год није било ваљане путне комуникације.

Додик се захвалио Вучућу и његовом тиму што су, предано и упорно радећи, Србији до сада подарили више од 800 километара ауто-путева и додао да без тога нема индустрије, економије, туризма....

“Србија ће бити обиљежена у овом времену изградњом ауто-путева под руководством предсједника Вучића. Нека живи Србија и Република Српска и Срби гдје год били и живјело пријатељство Срба, Србије и Кине”, рекао је Додик.

“Милош Велики” ће повезати Српску и Србију

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас да ће ауто-пут “Милош Велики” допринијети приближавању Републике Српске и Србије, као и Сарајева и Београда.

“Ова дионица треба управо томе да допринесе и да приближи не само Вишеград, него и Сарајево Србији, односно Београду”, рекао је Додик новинарима у аутобусу, којим заједно са предсједником Србије Александром Вучићем и другим званицама обилази дионицу ауто-пута од Обреновца до Љига.

Он је рекао да је за њега важно што крајем овог мјесеца у Рачи почиње изградња моста по габаритима ауто-пута од Кузмина до Бијељине и даље до Бањалуке.

“То је дио нашег стратешког опредјељења да изградимо ауто-пут који ће повезати Бањалуку и Београд. Допринос Србије у томе је велики и значајан, јер без Србије сигурно не би успјели у томе”, рекао је Додик.

Додик је рекао да је отварање ауто-путева веома важно и да велики путеви служе да људи долазе, а малим путевима људи одлазе.

“Ја сам увјерен да ће овај ауто-пут, као и сви други у Србији, привући инвеститоре и омогућити људима да лакше комуницирају”, рекао је Додик.

Он каже да сама чињеница да се раније од Чачка до Београда путовало више од три сата, а сада ће то бити нешто више од сат времена, говори у ком правцу иду ове промјене.

“Захваљујем Србији и Вучићу што је успио да одржи динамику, јер нама Србима из Српске је важно да Србија напредује, а овај пут, по нашој перцепцији, нас води према Вишеграду и даље према Требињу. Ово је управо релација којом наши људи из Републике Српске комуницирају са Београдом”, рекао је Додик.

Ова дионица ауто-пута “Милош Велики” од изузетне је важности, јер ће растеретити саобраћај на Ибарској магистрали, а значајно ће приближити Западну Србију и Београд, пошто ће се од Обреновца до Чачка стизати за сат времена.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана