Додик: Избори у Сребреници не могу бити поништени

Срна
Додик: Избори у Сребреници не могу бити поништени

БАЊАЛУКА- Предсједник СНСД-а Милорад Додик рекао је данас да нема приговора на основу којих би могли бити поништени локални избори у Сребреници.

Додик је додао да је прича о поништавању локалних избора у Сребреници може да буде у сфери спекулација те да је Централна изборна комисија (ЦИК) од почетка спекулативна.

"Свака врста интервенције у тај изборни сегмент говори о томе да је то намјера и да је политички мотивисано. Као и у Добоју, гдје ћемо очигледно, уколико се потегне са тим рјешењима, имати ситуацију која ће указати да је то политички мотивисано, односно да двоје представника политичких партија из Српске подржавају таква рјешења", рекао је Додик новинарима у Бањалуци након сједнице Извршног комитета СНСД-а.

На питање новинара како коментарише информације да је члан ЦИК-а Суад Арнаутовић поднио захтјев да се пониште избори у Сребреници те да ће двоје Срба из ЦИК-а прихватити ту понуду, ако се пониште избори у Добоју, Додик је рекао да су то трули компромиси и да то не треба радити, те да није дозвољено, ни прихватљиво.

Додик каже да треба прогласити резултате изборе у Добоју и Сребреници и завршити бројање гласова у одсуству, како би до предвиђеног рока била конституисана локална структура и да се иде даље.

"Апсолутно је неприхватљиво понашање и спекулације те врсте", нагласио је Додик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана