Додик из Атине: Срби и Грци желе да промовишу и шире мир

ГС
Додик из Атине: Срби и Грци желе да промовишу и шире мир

АТИНА - Српски члан и предсједавајући Предсједништа БиХ истакао је током посјете Грчкој да Срби и Грци желе да промовишу и шире мир у будућности.

Додик је  након састанка са предсједицом Грчке Катерином Сакеларопуловом и предсједником парламента Константиносом Тасуласом рекао да је Грчка усмјерена ка томе да подржи европски пут БиХ, преноси РТРС.

- Разговарано је највише о Републици Српској. Упознао сам домаћине са положајем Српске у оквиру процеса европских придруживања БиХ, али и о проблемима унутар БиХ - истакао је он.

Навео је да је покушао да обезбиједи разумијевање за такве процесе који су стављени на страну.

- Грчка је пријатељска земља српском народу. Дијелимо заједничку историју - поручио је Додик.

Катерина Сакеларопулу изразила је током састанка са Додиком снажну подршку Грчке изгледима за придруживање БиХ Европској унији.

-Током мог састанка са Додиком нагласила сам да Грчка снажно подржава изгледе за придруживање његове земље ЕУ, као и западног Балкана генерално - написала је предсједник Грчке на свом „Твитер“ налогу.

Овим састанком Додик је почео радну посјету Грчкој, а потом се састао се у Атини и са предсједником грчког парламента Константиносом Тасуласом.

Након разговора Додик и Тасулас су размијенили поклоне.

Додик је од предсједника парламента Грчке добио сребрењак поводом 200 година од грчког устанка и почетка борбе за национално ослобођење, а Тасулас је од Додика добио грб Републике Српске и домаћу ракију.

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик учествовује данас и сутра на 6. Делфи економском форуму у Атини.
Боравак на Форуму Додик ће искористити и за низ билатералних сусрета на маргинама овог значајног скупа.

Економски форум, под покровитељством грчког предсједника, традиционално се одржава у граду Делфи, али ове године због пандемије одржава се у Атини.

Прошле године Форум није одржан због пандемије вируса корона.

Додик је данас посјетио изложбу поводом 200 година од грчког устанка и почетка борбе за национално ослобођење, те обишао грчки парламент.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана