Додик: Иванић и Шаровић трче трку СДА, не желе изворни Дејтон

Срна
Додик: Иванић и Шаровић трче трку СДА, не желе изворни Дејтон

БАЊАЛУКА - Лидер СНСД-а Милорад Додик изјавио је Срни да реакције опозиционара у Републици Српској на најављено враћање надлежности Српској показују да ни СДС ни ПДП не желе да се у БиХ поштује изворни Дејтон.

"Из личног комформизма, али и као дио погона за застрашивање Срба и Републике Српске и Младен Иванић и Мирко Шаровић се понашају као политички аналитичари који грађанима Републике Српске преносе бошњачке и ставове међународне заједнице, али никако да чујемо ставове СДС-а и ПДП-а о томе хоћемо ли дозволити да нам отму све надлежности, да нам отму и шуме и пољопривредно земљиште и воде, и химну и заставу и ваздух. Ако нећемо то дозволити, онда нека изнесу став својих партија како ћемо се борити за своја Уставом гарантована права", нагласио је Додик.

Упитан да прокоментарише ставове које износе Иванић и Шаровић у вези са враћањем надлежности Српској, предсједник СНСД-а је оцијенио да се, нажалост, рјечник и аргументација и код Иванића и код Шаровића не разликују од аргументације СДА, па је јасно и чију трку трче два ветерана политике у Републици Српској.

"Република Српска не тражи ништа што јој не припада по Уставу, не спори ништа што припада БиХ по Уставу, и за своја права бориће се искључиво политичким и правним средствима. Све оне који нам ових дана поручују да немамо право да на такав начин изађемо из неуставних аранжмана јер то није по праву, питамо јесу ли нам 'по праву' отимали надлежности и ако јесу нека нам кажу по ком правном документу су се руководили", нагласио је Додик.

Када је ријеч о онима из опозицији који говоре о санкцијама политичарима, али и другим лицима у Републици Српској и о њима говоре као да учествују у креирању спискова, Додик је поручио да не потцјењују народ у Републици Српској, а ни стару Библијску изреку - "нема ништа тајно што неће бити јавно"!

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана