Додик: Информисао сам Трампа о правој ситуацији у БиХ

Г.С.
Додик: Информисао сам Трампа о правој ситуацији у БиХ

БАЊАЛУКА - Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да је америчког предсједника Доналда Трампа информисао у писму о актуелној ситуацији у БиХ, јер сматра значајним да он и његови сарадници буду обавијештени о томе на који начин се у БиХ одвија ситуација.

Додик је рекао да је веома важно разумјети да у Америци постоји политика предсједника, коју је подржавао од почетка, а то је политика немијешања у унутрашње ствари других земаља.

Додик је напоменуо да тамо постоји оно што ни сам Трамп није успио да побиједи, а то је дубока држава у Америци, која је остатак претходних власти.

“У том погледу желимо да избјегнемо да будемо колатерална штета неистина или домунђавања тих разних остатака такозване ждубоке државеж и мислимо да је веома важно да Трамп и његови најближи људи буду обавијештени о томе на који начин се овдје одвија ситуација”, рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

Он је напоменуо да је више пута писао Трампу и да ће наставити да му пише, а одговор на та писма су понашање, ставови, те све мање мијешање странаца у БиХ.

Измишљотина оно што стављају на терет Вишковићу

Милорад Додик назвао је измишљотином одговорност која се намеће предсједнику Владе Српске Радовану Вишковићу у вези са ратним злочинима, те истакао да је премијер добар и частан човјек и Србин.Коментаришући то што се Вишковић помиње у предмету Тужилаштва БиХ везаним за ратним злочине у Сребреници, Додик је рекао да је Вишковић борац Војске Републике Српске који сигурно није окрвавио руке нити је урадио нешто лоше.

“Када кажем да је добар Србин не мислим да априори треба да мрзи друге. Управо зато што поштује друге људе, народе и вјере, он је човјек који сигурно није окрвавио своје руке и оно што се намеће против њега је измишљотина, лаж неког свједока, који покушава да буде анониман и заштићен и то говори колико лаже. Ако је истина, нека се суочи са њим”, рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

Додик је истакао да је Вишковић човјек који није отишао из Републике Српске, него се бори за свој народ, часно и поштено.

Он сматра и да овим оптужбама против Вишковића сарајевски политичари покушавају пребацити лоптицу на туђи терен, јер се не могу суочити са проблемима у својим странкама.

Додик: Информисао сам Трампа о правој ситуацији у БИХ

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана