Додик: Приоритет - афирмација граничног прелаза Шћепан поље

Срна
Додик: Приоритет - афирмација граничног прелаза Шћепан поље

ПОДГОРИЦА - Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је током сусрета са црногорским премијером Здравком Кривокапићем у Атини да је афирмација граничног прелаза Шћепан Поље приоритет, саопштено је из Владе Црне Горе.


Додик је поздравио одлуку црногорске Владе да укине наплатну рампу на путу Мељине-Петијевићи, што ће олакшати саобраћајну комуникацију и промет роба и путника, те поручио да је претходна власт у Црној Гори избјегавала Републику Српску.

Он је рекао да зна са каквим тешкоћама се суочава нова Влада Црне Горе, али да вјерује да ће успјети да се избори са њима, те да од њих има пуну подршку, наводи се у саопштењу.

Додик је нагласио да је унапређење саобраћајне инфраструктуре предуслов динамизирања економских активности, те у том контексту оцијенио значајном реализацију два капитална пројекта - изградње Јадранско-јонског аутопута и Јадро-јонског гасовода.

На тој линији на састанку је оцијењено да је унапређење пограничне путне инфраструктуре предуслов за повећање размјене добара и укупну економску сарадњу.

Кривокапић је истакао да је добра регионална сарадња за Црну Гору од великог значаја.

“У Црној Гори имате доброг пријатеља и брата, која жели да настави добру сарадњу коју треба надограђивати”, рекао је Кривокапић.

Он је додао да би с циљем олакшаног и убрзаног промета путника и робе требало радити на инегрисању граничних прелаза и да би отварање авио-линије на релацији Тиват-Бањалука унаприједило привредну и туристичку сарадњу Црне Горе и БиХ, наводи се у саопштењу црногорске Владе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана