Додик и Цвијановићева код Вучића: Договорена заједничка сједница влада

ГС
Foto: Танјуг

БЕОГРАД- Састанак предсједника Републике Српске Милорада Додика и српског члана и и предсједавајуће Предсједништва БиХ Жељке Цвијановић са предсједником Србије Александром Вучићем одржан је у Београду на коме је између осталог договорена и заједнчка сједница влада Српске и Србије у децембру.

Предсједник Србије Александар Вучић честитао је Додику и Цвијановићевој изборну побједу, пожељевши им много успјеха у даљем раду.

- Данас смо разговарали о нашим обавезама и свему што нас чека у наредном период - рекао је он, додавши да је разговарано и о политичкој ситацији.

Вучић је рекао да је упознао Додика и Цвијановићевe о ситуацији на Косову и Метохији.

Он је навео да ће ове недјеље бити формиран тим Србије и Српске који ће се бавити пројектом изградње меморијалног комплекса Доња Градина-Јасеновац.

Вучић је рекао да је разговарано и о инфраструктурним пројектима, те о наставку помоћи Србије општинама у Републици Српској и општинама у ФБиХ са већинским српским становништвом.

Вучић је захвалио народу у Српској што је, како је рекао, увијек уз своју Србију. Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић поручила је након састанка са предсједником Србије Александром Вучићем да би жељела да допринесе да односи између Србије и БиХ буду бољи.
"На овим новим позицијама очекују нас велики изазови. Жељела бих да са аспекта позиције коју сада обављам могу да допринесем да односи између двије земље буду бољи и да се боље разумијемо. Да ли ће се тако нешто десити, то зависи и од других, а не само од мене", рекла је Цвијановићева у обраћању медијима.

Она је захвалила Вучићу на пријему и честиткама њој и предсједнику Републике Српске Милораду Додику и на томе што је одвојио вријеме у овако сложеним околностима за разговор о важним питањима за билатералне односе, а посебно за развој пројеката Србије и Републике Српске. 

Предсједник Републике Српске Милорад Додик најавио је у Бањалуци у децембру заједничку сједницу влада Српске и Србије на којој ће бити операционализовани договорени пројекти.
Додик је рекао да је на састанку њега и српског члана Предсједништва БиХ Жељке Цвијановић са предсједником Србије Александром Вучићем договорено да та сједница буде оџана послије формирања Владе Републике Српске у првој седмици децембра.

"Тада ћемо имати операционализацију свих договора које смо имали о свим данашњим питањима", рекао је Додик у обраћању медијима након састанка.

Он је захвалио Вучићу за прилику да он и Цвијановићева након избора имају први радни састанак изван Српске, односно БиХ, и то у Србији.

"То је нешто смо смо хтјели да урадимо. Разговарали о свим важним темама", рекао је Додик, наводећи да је разговарано о ситуацији у региону, уз чињеницу појачаног сукоба у Украјини.

Он је рекао да је упознао Вучића да осјећа да међународни фактор додатно притиска и Србију и Српску како би појачао рјешења која желе да наметну.

"Тако да је веома важно да останемо у процесу информисања о позицијама које су веома сложене и за Србији и Српску", рекао је Додик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана