Додик: Хитно санирати штету на храму у Мостару и увести обезбјеђење

Срна
Додик: Хитно санирати штету на храму у Мостару и увести обезбјеђење

БАЊАЛУКА - Предсједник Републике Српске Милорад Додик изразио је спремност да се хитно интервенише на санацији штете на Саборном храму Свете Тројице у Мостару и предложио да се нађе агенција која би обезбјеђивала овај храм.

Додик је навео да је разговарао са старјешином Саборног храма Душком Којићем.

-Заједно смо још једном осудили јучерашње девастирање храма - навео је Додик на “Твитеру”.

Саборна црква Свете Тројице у Мостару у ноћи између уторка и сриједе, 6. на 7. децембар, опљачкана је, девастирана и покидани су сви каблови од електричне енергије.

МУП Херцеговачко- неретванског кантона саопштио је да је увиђајем утврђено да је из Саборне цркве Свете Тројице у Мостару нестало укупно 90 метара електричног кабла.

Портпарол МУП-а ХНК Људевит Марић је за сарајевску Н1 ТВ рекао да је срква у вријеме крађе била откључана, због чега ово кривично дјело није окарактерисано као тешка крађа.

-Провалници, односно особе које су извршиле кривично дјело крађе искористили су постојећу скелу и из ормара отуђили таблу за осигураче. Надам се да ћемо наћи починиоце овог кривичног дјела - рекао је Марић.

Према његовим ријечима, у овој години Саборна црква у Мостару је пљачкана три пута.

-Отуђени су прилози, а починиоце смо пронашли и поступили у складу са законским прописима. Средином августа отуђили су табле бакра и нашли смо и у том случају починиоце. Тако да смо у овој години имали три крађе у Саборној цркви - рекао је Марић. Коментаришући изјаву старешине храма Душка Којића да се због ових догађаја боји за властиту безбједност, Марић тврди да ниједан грађанин Мостара не треба да се боји за своју, осим, како је казао, у случају да располажу информацијама које полицији нису познате.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана