Додик: Goodbye BiH welcome RSEXIT

В. К.

БАЊАЛУКА - Предсједник СНСД-а Милорад Додик говор је започео ријечима "Goodbye BiH welcome RSEXIT".

Лидер СНСД-а Милорад Додик рекао је данас у Бањалуци да права Републике Српске, као учесника Дејтонског мировног споразума, не смију бити оспоравана.

"Не знам који политички и људски ријечник треба да употријебимо да бисмо показали да смо овај пут озбиљни и да нећемо прихватити било какво друго кретање. Овдје смо данас зато што смо понижени, преварени и у континуитету нас покушавају напавити блесавим, неконзистентним и мање вриједним као што неки са Запада мисле", рекао је Додик у обраћању на посебној сједници Народне скупштине Републике Српске.

Зато се, истакао је Додик, понашају према Републици Српској јер мисле да само они знају шта је за нас добро.

Он је истакао да је Уставни суд БиХ пребацио имовину на БиХ којој то не припада, те да су неки, укључујући и њега били наивни када су мислили да ће Бошњаци стати на укидању симбола Републике Српске.

Додик је нагласио да Република Српска и српски народ у БиХ немају шансе, јер су категорије које мрзе из политичког Сарајева.

"Ми смо категорија која се не прихвата и желе да нас униште. Свако друго поимање би било наивно и непоштено и када се овдје додају разни мештари из међународне заједнице и различити амбасадори, те они који покушавају да наметну причу о владавини права када немате ниједан орган конституисан у складу са правом, онда је јсано како нас посматрају", истакао је Додик.

Он је нагласио да је Народна скупштина Републике Српске кључно мјесто важних одлука око које се сви морају окупити.

"Не желим да причам о Уставном суду БиХ, јер је непотребно понављати познату причу. Овај пут је Уставни суд БиХ отишао даље јер је себи дао за право да квалификује титуларе, пребацујући имовину на БиХ која јој не припада. На тај начин је показано све. Захваљујући посланику Едину Рамићу /СДА/ данас су нам очи још мало отворене, јер тврди да ће поднијети апелацију Уставном суду БиХ о Закону о стварним правима који се односи на шуме, воде и остало", каже Додик.

Према његовим ријечима, Бошњаци, предвођени СДА, увјерени су да је дошло коначно вријеме за обрачун са Српском и српским народом, а позивање да дјелује високи представник најбоље говори о овоме.

"Република Српска је демократска земља и у њеном раду учествују представници конститутивних народа. Слободно сви живе и уживају сва права, а то је Бошњацима мало. Међутим, треба подсјетити да више од 150.000 Срба нема у Сарајеву, као ни Хрвата, али то изгледа ништа не значи", указао је Додик.

Он је подсјетио да ФБиХ не поштује одлуку Уставног суда о војним становима, а траже да Српска поштује одлуку о пољопривредном земљишу.

"Зато треба да одбацимо одлуке Устваног суда БиХ, јер су и многе одлуке високих представника подваљене мимо Дејтноског мировног споразума. Дакле, оно што није у складу са Дејтоном мора бити доведено у склад са овим споразумом. Захвалан сам представницима политичких партија из Српске на преданом раду на доношењу заједничких закључака. Охрабрен сам да можемо да превазиђемо политичке несугласнице и нетрпељивости када је ријеч о одбрани Српске и наших интереса. Радујем се чињеници да ћемо заједнички наступати и на овај начин дјеловати", закључио је Додик.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана