Додик: Годинама се залажем за реформу правосуђа БиХ

Срна
Додик: Годинама се залажем за реформу правосуђа БиХ

БАЊАЛУКА - Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је вечерас да се годинама залаже за реформу правосуђа у БиХ и да није први пут покренуто питање Уставнг суда БиХ.

“И раније смо о овоме разговарали са ХДЗ-ом БиХ и покушали са другима у БиХ да рјешавамо ово питање”, рекао је Додик на посебној сједници Народне скупштине Републике Српске.

Он је истакао да су посланици СДС-а и ПДП-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ данас поступили издајнички у условима када лидери СДА Бакир Изетбеговић, СББ Фахрудин Радончић и ДФ Жељко Комшић држе лекцију српском народу.

Додик каже да опозиција, уколико има храбрости, треба потписати иницијативу да буде повучена сагласност Српске за формирање Високог судског и тужилачког савјета БиХ.

“Ја сам за ово, а хоћете ли ви гласати? Одлука за коју сте данас гласали у парламенту БиХ је штетна зато што је ослабљена Српска у преговарачкој позицији. Ви не схватате базичне ствари”, поручио је Додик опозицији.

Он је поновио да иза себе оставља многе значајне пројекте у Републици Српској и да ће у наредном периоду још многи бити реализовани.

Додик је навео да су изграђене болнице у Српској /Бијељина, Источно Сарајево, Невесиње/, значајне путне комуникације /Чемерно, ауто-путеви/, зграде Владе и Радио-телевизије Републике Српске, ревитализована Јахорина и остали значајни пројекти, те упитао опозицију шта је урадила када је била власт.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана