Додик: Ердоганова чврста подршка Дејтонском споразуму кључна за наставак добре сарадње

Срна
Додик: Ердоганова чврста подршка Дејтонском споразуму кључна за наставак добре сарадње

АНКАРА - Предсједник Републике Српске Милорад Додик истакао је да је чврста подршка предсједника Турске Реџепа Тајипа Ердогана Дејтонском мировном споразуму кључна за наставак добре сарадње коју су имали и до сада.

"Предсједнику Ердогану честитао сам преузимање дужности. Његова чврста подршка Дејтонском мировном споразуму кључна је за наставак добре сарадње коју смо имали и до сада", написао је Додик на "Твитеру".

Предсједник Републике Српске данас је са српским чланом и предсједавајућим Предсједништва БиХ Жељком Цвијановић присуствовао инаугурацији предсједника Турске Реџепа Тајипа Ердогана у предсједничкој палати у Анкари.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик се захвалио турском предсједнику Реџепу Тајипу Ердогану за позив на инаугурацију, честитао му на великој изборној побједи и нагласио да српској страни одговара његов приступ о договору у БиХ без наметања рјешења са стране.
"Ердоганово стално указивање да се мора постићи договор унутар БиХ, не очекујући нека рјешења са стране, јесте нешто што нама даје оквир за те могуће разговоре", рекао је Додик новинарима у Анкари.

Додик је указао да је још док је био на функцији у Предсједништву БиХ имао контакте са Ердоганом, који је, како је рекао, озбиљан предсједник.

"Нама апсолутно одговара његов приступ у вези са тим да се у БиХ уважавају сви партнери", рекао је Додик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана