Додик: ДНС-у неће бити одузете позиције

Срна
Додик: ДНС-у неће бити одузете позиције

БРЧКО - Предсједник СНСД-а Милорад Додик рекао је данас у Брчком да ДНС-у нико неће одузети њихове позиције, али и да нико из Приједора неће моћи да буде на тим позицијама.

На питање новинара да прокоментарише смјену министра локалне управе и самоуправе Српске Лејле Решић, Додик је навео да ће на тим позицијама моћи да буде кадар из те странке, али из других градова.

“Рекли смо да у времену када се распишу избори морају да престану сви контакти са опозицијом. Ко жели да ради са опозицијом, никаквих проблема немамо, никога не задржавамо, али не желимо таква подметања било гдје, па ни у Приједору”, поручио је Додик.  

Додик: СНСД је најјача странка и најодговорнија за Српску

Предсједник Савеза независних социјалдемократа /СНСД/ Милорад Додик изјавио је данас да као најмоћнија и најважнија политичка партија у Српској СНСД на локалним изборима очекује побједу и што је могуће бољи резултат.
“Све анкете, које раде и наши противници, говоре о томе да смо ми два, три пута јачи од цјелокупне опозиције у Републици Српској, што повећава и одговорност коју имамо као државотворна политичка партија, јер ми смо они који најснажније држе до Републике Српске, у институционалном смислу”, рекао је Додик у Брчком уочи састанка Извшног комитета СНСД са градским и општинским одборима странке у Изборној јединици шест.

Он је додао да не жели да каже да се други не боре за Републику Српску, али да је одговорност СНСД тим већа јер има и далеко већу подршку коју им је народ дао.

Додик је навео да је састанак у Брчком завршница страначке турнеје по цијелој Републици Српској, на којој су сагледали стање у свим изборним јединицама, како у локалним заједницама што се тиче економије и инфрастуктуре, тако и стање СНСД-а у смислу организације и акционе способности да уђе у изборни процес на најбољи могући начин.

“У Изборној јединици шест СНСД има велике амбиције, имајући у виду да смо правили одређене аранжмане у Бијељини, овдје у Брчком традиционално имамо добру позицију и у другим општинама несмањене амбиције за побједу и што је могуће бољи резултат”, истакао је Додик.

Као једну од тема, Додик је навео економију и инфраструктурне пројекте у Српској.

“Направићемо одређену инвентуру, да видимо шта је могуће од пројеката који су планирани на почетку године, јер је вирус корона однио знатна јавна средства, а информисаћемо се и о стању и припремама везаним за изградњу ауто-пута, који је за нас примаран”, поручио је лидер СНСД.

Према његовим ријечима, примарни је циљ да се у наредних пет година састави ауту-пут од Србије, преко Раче, све до Добоја, докле је већ изграђен ауто-пут од Бањалуке.

Додик је у изјави новинарима истакао и да Брчко дистрикт има подршку Републике Српске, која се веома рационално и разумно односи према овој лоалној заједници, начину на који је позиционирана и како се развија.

“Што се тиче СНСД-а у цјелини, гајимо заиста велике амбиције, а у свим изборним јединицама је добро стање странке”, закључио је Додик.

Предсједник Општинског одбора СНСД-а у Брчком Ђорђа Којић рекао је новинарима да је њихов циљ побједа на локалним избора и најавио да ће актуелни градоначелник Синиша Милић бити поново њихов кандидат за ту позицију.

Којић је рекао да ће СНСД у Брчком учинити све да у локалној скупштини поново буде и 13 српских посланика, оцјењујући да је то реално и оствариво.

“СНСД је до сада урадио много, имамо 300 нових чланова и спремни смо као да ће избори бити сутра”, рекао је Којић.

Он је захвалио Додику и члановима Извршног комитета СНСД-а јер су, каже, састанком у Брчком показали да дају значај Општинском одбору странке и овом граду.

Састанак Извршног комитета СНСД-а са руководствима градских и општинских одбора странке из Изборне јединице шест у којој су Брчко, Бијељина, Шамац, Доњи Жабар, Пелагићево, Угљевик и Лопаре одржава се у хотелу “Јелена”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана