Додик, Човић и Изетбеговић са Нелсоном и Сатлером о 14 приоритета

Срна
Додик, Човић и Изетбеговић са Нелсоном и Сатлером о 14 приоритета

САРАЈЕВО - Лидери СНСД-а Милорад Додик, ХДЗ-а БиХ Драган Човић и СДА Бакир Изетбеговић састали су се вечерас у згради Делегације ЕУ у Сарајеву са амбсадорима САД Ериком Нелсоном и ЕУ Јоханом Сатлером.

Изетбеговић је послије састанка рекао да амбасадори покушавају да помогну у вези са имплементацијом 14 приоритета из Мишљења Европске комисије.

На питање шта је спорно у 14 приоритета, Изетбеговић је одговорио да је то пренос надлежности, да БиХ преузме све оно што не иде на нижим ниовима за шта постоји отпор од Републике Српске.

"Они нам покушавају помоћи да се направи боља атмосфера, да се крене по битним питањима имплементације 14 приоритета из Мишљења Европске комисије. Ми смо с друге стране сва тројица инсистирали на вакцини против вируса корона и помоћи у вези са мигрантском кризом", рекао је Изетбеговић новинарима.

Он је навео да се ушло у неке детаље у вези са састанцима СДА-ХДЗ да ли може ићи Изборни закон или је неопходна и уставна реформа.

Изетбеговић је додао да је задовољан атмосфером која је владала на данашњем састанку и жељом учесника да она буде што боља како би се кренуло у реформе.

Остали учесници састанка нису давали изјаве за медије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана