Додик честитао Сију 73 године од оснивања Кине

Срна
Додик честитао Сију 73 године од оснивања Кине

БАНЈАЛУКА - Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик упутио је најискреније честитке предсједнику Народне Републике Кине Си Ђинпингу и пријатељском кинеском народу поводом 73 године од оснивања ове земље.

Додик је нагласио да користи ову прилику да понови своју захвалност предсједнику Кине на принципијалној политици поштовања међународног права о бројним питањима, а нарочито у вези са ОХР-ом, као и досљедној политици немијешања у унутрашња питања других држава.

“Ваше политике су у складу и са Вашом визијом мултилатерализма и иницијативом за глобални развој, које уживају моју пуну подршку. Сматрам да Ваше тежње да се успостави глобални политички консензус и синергија, те да се свим државама, великим и малим, развијеним и неразвијеним, омогући да утичу на свјетске токове и одлуке, могу допринијети стварању мира, универзалне безбједности и свеукупног свјетског напретка. На истим принципима почива и Ваша иницијатива за глобалну безбједност, која има за циљ да елиминише сваки вид конфронатације и успостави партнерство у којем су све стране на добитку”, истакао је српски члан Предсједништва БиХ.

У саопштењу из Кабинета српског члана Предсједништва наводи се да је Додик изразио опредијељеност да заједно са предсједником Кине уложи додатне напоре за стварање и очување трајног мира и поштовања универзалних вриједности у свијету.

“У наредном периоду наставићу да се чврсто залажем за унапређење односа између српског и кинеског народа на свим пољима, а нарочито кроз формат сарадње Кине и земаља Централне и Источне Европе. Уз најбоље жеље за мир и благостање пријатељског кинеског народа, молим Вас, поштовани предсједниче, да примите изразе мог дубоког поштовања”, нагласио је Додик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана