Додик био против свих тачака, повукао витални интерес

Срна
Додик био против свих тачака, повукао витални интерес

САРАЈЕВО - Предсједавајући Предсједништва БиХ Жељко Комшић изјавио је да је српски члан Предсједништва Милорад Додик на данашњој сједници био против свих тачака дневног реда и повукао је витални интерес на цијели сет.

Комшић је новинарима након сједнице рекао да није постигнут договор када је у питању уговор који би БиХ требала да потпише са Исламском заједницом у БиХ.

"Наш је циљ сагласност свих чланова Предсједништва о томе. Додик се противио томе, рекавши да нису исти уговори са све три религијске заједнице у БиХ, што је и логично", изјавио је Комшић.

Наводећи разлике уговора БиХ са Исламском заједницом у односу на оне потписане са Римокатоличком црквом и Српском православном црквом, Комшић је рекао да уговори са ове двије цркве имају карактер међудржавног споразума.

"Сједиште католичке цркве је у Ватикану, а Српске православне цркве у Београду. Сједиште Исламске заједнице у БиХ је у Сарајеву, и то се мора имати на уму", сматра Комшић и најављује да ће имати додатне консултације с Исламском заједницом.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана