Додик: БиХ деценијама нема стварни институционални суверенитет

Срна
Додик: БиХ деценијама нема стварни институционални суверенитет

БАЊАЛУКА - Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик састао се вечерасу Загребу са предсједником Републике Хрватске Зораном Милановићем и упознао га о узроцима актуелне политичке кризе у БиХ.


Српски члан Предсједништва је нагласио да деценијама уназад БиХ нема стварни институционални суверенитет, јер четири странца, троје страних судија у Уставном суду БиХ и високи представник, дестабилизују БиХ, саопштено је из Кабинета српског члана Предсједништва БиХ.

Додик је поновио да се залаже за територијални интегритет БиХ, али и повратак изворном Дејтону што значи враћање надлежности ентитетима које су одузете противуставним дјеловањем Канцеларије високог представника.

Предсједник Хрватске Зоран Милановић састао се данас са представником српског народа у БиХ Милорадом Додиком у наставку активности с циљем стабилности и функционисања БиХ, те остварења легитимног представљања сва три конститутивна народа у складу с Дејтонским споразумом, објављено је на сајту предсједника Хрватске.

“С тим циљем предсједник Милановић је раније одржао састанке с Бакиром Изетбеговићем, представником бошњачког народа и Драганом Човићем, представником хрватског народа у БиХ”, наведено је на сајту.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана