Додик: Бањалука ће увијек подржавати Вучића, а не Изетбеговића

Агенције
Додик: Бањалука ће увијек подржавати Вучића, а не Изетбеговића

БАЊАЛУКА - Предсједник Србије Александар Вучић јасно је већ неколико пута показао да жели да сачува мир како у Србији, тако и Српској, а и у регону - рекао је Додик.

Извјештај о стању у БиХ, каже Додик, имао је одмјерен став којим се жели сачувати стабилност.

- Веома је јасно исказано Вучићево опредјељење да се дјелује у функцији система, али је очито да званично Сарајево жели да води "сећијску политику" и све добро опструише - навео је Додик.

Нагласио је да политичко Сарајево на челу са Бакиром Изетбеговићем покушава да држи предавање шта треба да ради предсједник Србије.

- Изетбеговић покушава да се политика води у БиХ по мјерилима "Исламске декларације". Бошњацима највише одговара нестабилна Србија и нејак предсједник. Треба рећи и да својатање Бањалуке као шехер-града није примјерено. Бањалука више припада Вучићу него Изетбеговићу - рекао је он, истичући да Изетбеговићу то ипак неће поћи за руком.

Додао је да у Републици Српској нема нити један план за сецесију.

- Република Српска има легитиман циљ да преферира изворни Дејтон и надлежности. Многи сматрају да је БиХ већ пропала земља, а у Сарајеву нису срећни због тога. Ја никада нисам позивао на оружје као што је то радио Изетбеговић. Они бране "Исламску декларацију" и исламско уређење, али неће доживјети да се БиХ додатно милитаризује - изјавио је Додик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана