Добојско архијерејско намјесништво:Служени молебани за спас српских светиња у Црној Гори

Срна
Добојско архијерејско намјесништво:Служени молебани за спас српских светиња у Црној Гори

ДОБОЈ - У свим храмовима у Добојском архијерејском намјесништву служени су молебани за спас православних светиња у Црној Гори те је истакнуто да ће српски народ молитвама, достојанствено и поносно превазићи све недаће и искушења.

Парох храма Светих апостола Петра и Павла у Добоју Растко Максимовић рекао је да Српска православна црква (СПЦ) вијековима успјешно одолијева свим неправдама, злу и недаћама те да данашњи молебан представља чин подршке и заједништва пред искушењем у којом се налазе српски народ и православне светиње у Црној Гори.

- Када дође најављивани Страшни суд свакоме ће његова савјест бити тужилац - рекао је парох Максимовић и позвао да се одговорна лица Црне Горе уразуме кроз молитве.

Законом о слободи вјероисповијести у Црној Гори предвиђа се да држава постаје власник свих вјерских објеката који су изграђени до децембра 1918. године ако се не утврди да је нека од вјерских заједница стварни власник.

Усвајање тог закона у Скупштини Црне Горе наишло је на отпор вјерника СПЦ у Црној Гори због чега су организовани масовни протести широм земље, као и у појединим градовима у Републици Српској и Србији.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана