Добојски полицајац насрнуо на колегe, ухапшен због насилничког понашања са још шест људи

Срна
Добојски полицајац насрнуо на колегe, ухапшен због насилничког понашања са још шест људи

ДОБОЈ - На подручју Добоја ухапшено је седам лица због насилничког понашања, а међу њима и један полицијски службеник.

Из Полицијске управе Добој саопштено је да су јуче ухапшени Д.Б, А.К, П.А, Б.Ж, Т.М, М.М. и И.А, сви из Добоја, због сумње да су извршили кривично дјело насилничко понашање, а за П.А. и И.А. се сумња да су извршили кривично дјело напад на службено лице у вршењу службене радње.

Полицијској станици Добој један јуче је пријављено да се у близини једног угоститељског објекта чује галама, након чега су на лице мјеста упућене све расположиве патроле.

Осумњичена лица су око 1.15 часова у Улици цара Душана у Добоју намјеравала да се физички обрачунају у чему су их спријечили припадници добојске Полицијске управе, након чега су И.А. и П.А. физички насрнули на полицијског службеника.

Тестирањем у полицијским просторијама, код једног лица утврђено је присуство опојних дрога у организму, а код неколико њих и присуство алкохола.

А.К. је приликом тестирања у службеним просторијама било позитиван на присуство опојних дрога у организму, као и М.М. код ког је утврђен и 0,91 промил алкохола у организму. Код П.А. је утврђено 0,76 промила алкохола у организму, а код Т.М. 1,08 промила.  Б.Ж, код кога је утврђено 0,76 промила алкохола, одбио је да се подрвгне тестирању на опојне дроге.

Полицијски службеник Полицијске управе Добој И.А. суспендован је из Министарства унутрашњих послова (МУП) Републике Српске те је Служби за заштиту интегритета и законитости у раду МУП-а упућен захтјев за спровођење унутрашњег поступка.

Даље мјере и радње се предузимају у сарадњи са надлежним тужилаштвом, додаје се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана