ДНС у Приједору на локалне изборе иде самостално

ГС
ДНС у Приједору на локалне изборе иде самостално

ПРИЈЕДОР - Градски одбор (ГО) ДНС-а Приједор саопштио је данас да ће имати свог кандидата за градоначелника те своју одборничку листу на локалним изборима у овом граду.

Предсједник ГО ДНС-а Приједор Драгутин Родић истакао је да у овим тренутку није могуће да се договори заједнички наступ са СНСД-ом на локалним изборима, јер је, како је навео, мало времена до избора за враћање повјерења, пренијела је Српскаинфо.

Родић је рекао да је Приједор кључ за опстанак ДНС-а и да је зато под притиском.

- Наша оцјена политичких односа са СНСД-ом је да постоје непремостиве разлике због свега оног што се дешавало у прошлих годину и по дана. Мислим да је најпоштеније да свако са својим кандидатом изађе на изборе па послије избора видјети шта даље - изјавио је  Родић.

Он је захвалио Лејли Решић, која је десет година била кадар ове странке на функцији министра у Влади Српске.Она је прије два дана смијењена са позиције министра управе и локалне самоуправе Републике Српске.

Решићева је такође захвалила ДНС-у и приједорском Градском одбору, који је стао иза ње.

- Мој долазак за министра је изазвао шок прије десет година, а ево, и мој одлазак за те функције - рекла је она.

На конференцији за новинаре били су и народни посланици ДНС-а Мирко Совиљ и Душко Ивић, који су рекли да је ДНС донио више од 12.700 гласова на протеклим изборима.

Предсједник Градског одбора СНСД-а Приједор Саша Бурсаћ саопштио је јуче да су од самог почетка жељели да имају нормалне односе са ДНС-ом, да буду све политичке партије уважене у складу са бројем освојених мандата и да сви политички партнери граде овај град. Према његовим ријечима, у прекључерашњим неформалним преговорима СНСД-а и ДНС-а понуђено је да се рачуна на помирљиву политику у Приједору, да се сачувају коалициони односи и покушају ствари нормализовати те да је могућ и договор на реалним основама и за наредне локалне изборе, као и да је први услов СНСД-а да ДНС подржи кандидата СНСД-а за градоначелника Приједора, као што је СНСД подржао кандидата ДНС-а за градоначелника Приједора на претходним локалним изборима.

Предсједник СНСД-а Милорад Додик рекао је синоћ коментаришући смјену Решићеве да ДНС-у нико неће одузети њихове позиције, али и да нико из Приједора неће моћи да буде на тим позицијама, већ само људи из других градова.

- Рекли смо да у времену када се распишу избори морају да престану сви контакти са опозицијом. Ко жели да ради са опозицијом, никаквих проблема немамо, никога не задржавамо, али не желимо таква подметања било гдје, па ни у Приједору - поручио је Додик.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана