Ђокић: Заједнички одржати стабилном Српску и економски је јачати

Срна
Foto: Илустрација

БЕОГРАД - Предсједник Социјалистичке партије (СП) Петар Ђокић изјавио је данас у Београду да је важно да постоји висок ниво солидарности и спремности политичких представника Српске и Србије да заједно буду окупљени око истог циља - да одрже стабилном Републику Српску и да јој помогну да економски јача, а убудуће ће се то још само више потврђивати.

"Радује ме постигнути степен политичког јединства и спремности да се то јединство очува у Српској, али исто тако и у Србији и да је то усмјерено ка најбољим намјерама Републике Српске да допринесе стабилности у региону", рекао је Ђокић новинарима након данашњег састанка највиших политичкх представника Републике Српске и Србије.

Према његовим ријечима, предсједник Србије Александар Вучић труди се да у томе помогне и да овај регион живи нормалан и стабилан живот и бројне су његове позитивне иницијативе, које само треба примијенити у пракси.

Ђокић је рекао да је од велике важности што су се данас састали сви представници политичког живота Србије и Републике Српске на једном мјесту окупљени око једне теме, а то је како на најбољи начин у овом времену дјеловати, а да при томе Србија и Српска не буду она страна која проузрокује тешкоће и проблеме, већ жели и бори се за рјешења.

Показан је висок степен одговорности у овом тренутку кризе коју је изазвао високи представник покушајем наметања допуна закона који се бави прошлошћу БиХ.

Умјесто да то ради неко парламентарно тијело у БиХ, то је урадио високи представник који није у званичној процедури потврђен за то мјесто, истакао је Ђокић.

Он је навео да је нелегално изабрани високи представник и тиме прихватио оно што је урадио његов претходник који је више пута наступао пред Савјетом безбједности износећи низ нетачних чињеница о БиХ и односима у БиХ.

"Ми имамо озбиљан проблем у овом тренутку, али смо жељели данас да кажемо овдје да криза у БиХ није само узрокована ударом претходног високог представника. Базни проблеми у БиХ су друга криза. То је криза у односима Хрвата и Бошњака и криза у Федерацији БиХ која већ више година нема владу. Дакле није одговорност на Србима није одговорност на српској политици него просто постоји мноштво проблема у БиХ", појаснио је Ђокић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана