Ђокић: Срби готово четврт вијека трпе посљедице НАТО злочина

ГС
Foto: ГС

БАЊАЛУКА - Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић изјавио је да Срби и даље осјећају несагледиве посљедице злочина који су прије 24 године НАТО снаге починиле на територији СР Југославије.

Он је навео да је данашњи датум један од најтужнијих у новијој српској историји, јер су се тада прије 24 године на Савезну Републику Југославију, невини народ и инфраструктуру земље сручиле безумне количине тешког наоружања.

"Оправдања за бомбардовање цијеле земље, убиства хиљада цивила, напада на болнице, стамбене зграде, телевизије, мостове, није било тада, а нема га ни сада", рекао је Ђокић, који је и министар енергетике и рударства Српске.

Он је навео да је операција "Рачак" на Косову и Метохији била манипуалација без преседана која је осмишљена и остварена под међународним утицајем и искоришћена као повод за нелегалан напад НАТО снага на СР Југославију са тешком посљедицом, а то је директно убиство 2.500 људи, саопштено је из Социјалистичке партије.

Данас се навршавају 24 године од почетка агресије НАТО-а на СР Југославију у којој је током 78 дана бомбардовања убијено 2.500 људи, међу којима најмање 79 дјеце, док је употреба забрањене муниције са осиромашеним уранијумом изазвала тешке посљедице по здравље становништва, а цијела земља претрпјела страшна разарања.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана