Ђокић са Дачићем и Антићем у Београду: СПС стоји уз СП

ГС
Ђокић са Дачићем и Антићем у Београду: СПС стоји уз СП

БЕОГРАД - Предсједник Социјалистичке партије (СП) и министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић састао се данас са предсједником Социјалистичке партије Србије (СПС) и министром спољних послова Републике Србије Ивицом Дачићем и са потпредсједником СПС-а и министром рударства и енергетике Републике Србије Александром Антићем.

Тема састанка су били развојни пројекти који се реализују у Српској и Србији, као и садашња и будућа међусобна подршка и сарадња ове двије сестринске партије.

Ђокић је овом приликом честитао предсједнику Дачићу и СПС-у на резултату оствареном на недавно одржаним изборима у Србији.

- Желим да истакнем своје лично задовољство, као и задовољство свих социјалиста Републике Српске и свих грађана који цијене и воле Ивицу Дачића, чињеницом да је СПС друга странка по снази у Србији, што је потврда патриотске политике коју воде социјалисти и Ивица Дачић - рекао је Ђокић.

Додао је да су Србији, али и читавом региону, потребни стабилност, инвестиције, сарадња и развојни пројекти.

- Због тога је од изузетне важности да су грађани Србије препознали и наградили актуелну политику коју предводе предсједник Србије Александар Вучић и Дачић - истакао је Ђокић.

На састанку је разговарано и о наставку успјешне сарадње између двије партије које теже да постану једна.

Дачић је изразио своју пуну подршку Петру Ђокићу и СП-у, нагласивши да партија, која је настала од неколико бивших чланова СП-а, нема, нити ће икада имати његову личну подршку, као ни подршку СПС-а за копирање назива, лога и парола партије, те да са таквом врстом плагијатора Социјалистичка партија Србије никада неће остварити никакав вид сарадње у будућности.

- Социјалистичка партија је само једна у Републици Српској, као што је само једна и у Србији, а заједно чинимо једну Социјалистичку партију српског народа са обје стране Дрине. Борићемо се против сваког вида узурпирања нашег имена и вриједности. СПС је и сада уз СП, исто као што је била и прије 27 година, када смо оснивали Социјалистичку партију у Републици Српској - нагласио је Дачић.

Он је пренио искуства из протекле кампање, која је по свему била специфична, због пандемије изазване корона вирусом, те пожелио много успјеха у раду СП-у и Петру Ђокићу на локалним изборима који предстоје у Републици Српској.

Александар Антић истакао је важност одржавања оваквих састанака и развијања даље сарадње између СПС-а и СП-а.

- Србија и Српска имају неколико изузетно значајних заједничких пројеката у области енергетике, али и у другим областима. Република Српска и Република Србија су трајно повезане историјским, политичким, културним и духовним спонама, али и Споразумом о специјалним и паралелним везама. То су све начини на које желимо да наставимо да водимо бригу о српском народу са обје стране Дрине. Социјалисти то знају и социјалисти су спремни да наставе да раде и да се боре за српске националне интересе и за бољи живот српског народа, гдје год се он налазио. У Ђокићу и СП-у имамо трајног сарадника и партнера у остварењу тих националних циљева и интереса - поручио је Антић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана