Ђокић: Привредници важан партнер у креирању развоја Српске

Срна
Ђокић: Привредници важан партнер у креирању развоја Српске

БАЊАЛУКА - Министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић рекао је да су републичка Привредна комора и њене регионалне чланице важан партнер Владе Српске у креирању економске политике и развоја Републике.

“Имамо континуирану сарадњу и управо у том нашем заједничком социјалном дијалогу који смо успоставили јесте кључ свих наших остварених успјеха. Такву политику ћемо наставити”, рекао је Ђокић новинарима у Банском двору у Бањалуци гдје је вечерас свечаном академијом обиљежено 120 година постојања и рада Подручне привредне коморе у том граду.

Ђокић је оцијенио да је рад ове коморе од изузетног значаја, те је честитао њеном руководству и члановима вриједан јубилеј.

Он је истакао да привредници у овом и другим дијеловима Српске остварују изузетне резултате у пословању из године у годину.

Ђокић је навео да посебно треба истаћи дрвопрерађивачку индустрију која је у овој регији најразвијенија, али и друге гране попут прехрамбено-прерађивачке и индустрије текстила, коже и обуће.

“Овдје се константно развија и област енергетике, а не треба заборавити и услужне дјелатности, трговину и туризам. Све заједно што сам поменуо доприноси укупном расту републичке економије и БДП-а, као и повећању укупног броја запослених и унапређењу стандарда становништва”, рекао је Ђокић.

Предсједник Подручне привредне коморе Бањалука Горан Рачић рекао је да се желе позиционирати као најважнија институција која заступа интересе привреде, као и да буду незаобилазни када је ријеч о креирању законских рјешења у Српској.

“Покретаћемо и даље корисне иницијативе ради унапређења пословног амбијента”, рекао је Рачић.

Он је навео да су вечерас додијељене плакете најуспјешнијим компанијама, али и појединцима и институцијама.

Овом догађају присуствовали су предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија, министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац, министри у Влади Српске, бројни други званичници, представници дипломатског кора, међународне заједнице, привредних комора, локалних заједница, те уважени привредници и јавне личности.

Подручна привредна комора Бањалука својим дјеловањем покрива 21 локалну заједницу, а њен циљ је да остане водећа институција у Републици Српској на пољу заступања интереса привреде Српске, промовисања и повезивања привреде, пословног образовања, информисања и пружања савјетодавних услуга.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана