Ђокић: Подршка Србима у Њемачкој да инвестирају У Српску

Срна
Ђокић: Подршка Србима у Њемачкој да инвестирају У Српску

ШТУТГАРТ - Министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић изјавио је данас да ће власт у Републици Српској наставити да помаже и охрабрује људе који живе у Њемачкој да инвестирају у Српску.

Ђокић је рекао да су активности грађана Републике Српске који бораве у Њемачкој сваке године све видљивије и да је евидентан константан раст компанија и предузећа.

Он је навео да су видљиве културне, спортске и привредне активности.

-Циљ је и да размијенимо искуства и утиске о ономе што је карактеристика живота и у Њемачкој и у Републици Српско - рекао је Ђокић у Штутгарту уочи сутрашњег обиљежавања Дана Републике Српске.

Он је истакао да са великим задовољством долази на обиљежавање Дана Републике Српске у Њемачкој у Штутгарту.

-Увијек је то прилика да дођемо до неких нових спознаја о ономе како раде, како живе наши грађани који су са подручја Републике Српске, а живе и раде на подручју Њемачке - рекао је Ђокић и додао да је задовољство бити међу својим људима који су привржени идеји Републике Српске и који у својим границама учествују и у политичком животу Српске и пружају подршку њеном демократском развоју.

Он је захвалио шефу Представништва Републике Српске у Њемачкој Мићи Ћетковићу на организацији прославе Дана Републике Српске.

-То је прилика да се људи сретну, друже, размјене искуства и поразговарају о ономе што је њима значајно - рекао је Ђокић.

Ћетковић је навео да је вечерас одржан састанак са делегацијом из Републике Српске у којој су предсједавајућа Вијећа народа Републике Српске Сребренка Голић, министар енергетике и рударства Српске Петар Ђокић, министар за европске интеграције и међународну сарадњу Златан Клокић, посланик у Народној скупштини Српске Срђан Тодоровић.

-Осим њих присутни су били представници разних асоцијација, савеза, клубова, привредници и представници јавног живота ове покрајине - рекао је Ћетковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана