Ђокић: Почетак инвестиционог циклуса у Српској

Г.С.
Foto: Дражан Поздеровић

БАЊАЛУКА - Министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић рекао је Срни да је "Инвест форум", који се одржава у Бањалуци и окупља привреднике из више од 20 земаља свијета, добра прилика за промоцију потенцијала Српске јер се отвара могућност директног инвестирања у бројне секторе.

"Највише се инвестира у сектору енергетике. Инвестиције се реализују на простору цијеле Републике Српске. Ово је тек почетак инвестиционог циклуса", навео је Ђокић.

Он је подсјетио да је у току изградња три хидроелектране у власништву "Електропривреде", те указао на велики енергетски потенцијал којим располаже Република Српска.

"Гради се још осам малих хидроелектрана, раније је изграђена 31, а гради се више од десет соларних електрана", истакао је Ђокић.

Ђокић је истакао да "Инвест форум" пружа могућности стицања повјерења иностраних партнера у Републику Српску, а може послужити и као охрабрење домаћим компанијама да улажу у Српску.

Форум под мотом "Искористи прилику - инвестирај у Српску" одржава се у Бањалуци у организацији Инвестиционо-развојне банке у сарадњи са Владом Републике Српске.

На Форуму ће бити представљене инвестиционе могућности, потенцијали и пројекти Републике Српске с циљем увезивања привредника Републике Српске са привредницима из иностранства ради нових инвестиција, отварања нових радних мјеста и јачања привреде.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана