Ђокић: Наш циљ - економски снажнија Српска

Срна
Ђокић: Наш циљ - економски снажнија Српска

БАЊАЛУКА - Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић истакао је да је циљ ове странке развијенија и економски снажнија Република Српска, која ће бити у стању да одговори изазовима времена које долази.

Представљајући манифест Социјалистичке партије на Извршном одбору странке у Бањалуци, Ђокић је нагласио да овим документом социјалисти дају одговор на питања шта треба радити у економском животу у свим општинама Српске да би оне биле развијеније и напредније.

"Манифест Социјалистичке партије је документ са принципима и политикама, визија за будуће вријеме, визија онога што треба да се деси у свим градовима и општинама у Српској, али и другим дијеловима БиХ", поручио је Ђокић.

Он је навео да социјалисти желе да се изборе да Српска и даље буде друштво које ће се заснивати на принципима социјалне правде и равноправности, што значи да свака општина и град буду на једнак начин подстицани у развоју.

"Желимо да наш народ у руралним подручјима остане да ту живи, не зато што мора, него зато што ће му тамо бити добро. То значи да развијамо нову политику руралног, али и демографског развоја", поручио је Ђокић.

Према његовим ријечима, Република Српска може трајати ако у њој сви буду једнаки, равноправни и слободни.

"Треба нам политика квалитетнијег управљања ресурсима којим располажемо, да на томе градимо економију. Ту прије свега мислим на развој енергетског сектора, гдје Република Српска има све предуслове да буде првак у региону", напоменуо је Ђокић.

Он је додао да је други важан ресурс пољопривредно земљиште, а затим шуме, као и туризам.

Ђокић је позвао социјалисте да у предстојећим мјесецима приђу свим грађанима у Српској, да их упознају са садржајем манифеста, да представе људе који ће бити носиоци политика ове странке.

"Социјалистичка партија је поносна на своје људе, одборнике, функционере, запослене у институцијама система, гдје марљиво и одговорно раде свој посао. Наш сљедећи циљ је да резултати које ћемо остварити буду више од онога што прије избора људима понудимо", поручио је Ђокић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана