Ђокић: Мир нема цијену

Срна
Ђокић: Мир нема цијену

БАЊАЛУКА - Предсједник Социјалистичке партије (СП) Петар Ђокић рекао је да су мир и ненасиље пријеко потребни свијету који је уморан од мржње, сукоба и насиља.

Поводом Међународног дана мира, који се 21. септембра обиљежава у знак јачања мира међу државама и народима, Ђокић је истакао да као народ који је кроз историју често страдао управо због своје жеље да живи слободан и у миру, Срби на овај дан треба да се подсјете да мир нема цијену.

Према његовим ријечима, сукобима се проблеми само продубљују и њихова ескалација доноси смрт и материјална разарања, саопштено је из СП-а.

- Као баштиници идеје социјализма која подразумијева борбу за равноправност, јединство и пријатељство међу људима и народима, Социјалистичка партија, вођена универзалном поруком "Нека превлада мир на земљи" и полазећи од још једне универзалне девизе – "Дјелуј локално, мисли глобално", позива политичке актере и медије да престанемо са језиком мржње и да у предстојећу предизборну кампању уђемо поштујући политичке неистомишљенике, презентујући своје програме и политике, а не вријеђајући оне који мисле другачије - рекао је Ђокић.
Широм свијета 21. септембар се обиљежава као Међународни дан мира, у знак јачања мира међу државама и народима.

Овај датум је успоставила Генерална скупштина УН 1981. године. Двадесет година касније, 2001. године, Резолуцијом УН 21. септембар одређен је даном ненасиља и прекида непријатељстава на глобалном нивоу, чиме је потврђен значај обиљежавања овог битног датума.

Сваке године на овај дан се посебно подстичу појединци, организације и нације да подијеле поруку мира кроз своје дјеловање.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана