Ђокић: Инцкова одлука посљедњи поклон политичком Сарајеву

Срна
Ђокић: Инцкова одлука посљедњи поклон политичком Сарајеву

БАЊАЛУКА- Предсједник Социјалистичке партије (СП) Петар Ђокић осудио је кукавичку одлуку високог представника у БиХ Валентина Инцка и наметање допуна Кривичног закона БиХ којима се забрањује и кажњава „негирање геноцида“, те нагласио да је њоме дао свој посљедњи поклон политичком Сарајеву.

Ђокић је нагласио да је Инцко овим непромишљеним потезом још једном показао сву апсурдност постојећег система ове земље, једине у Европи која има све елементе деспотизма, док се на папиру води као демократска.

-Како другачије објаснити чињеницу да у 21. вијеку имате наметнутог представника имагинарне међународне заједнице који без икаквог демократског упоришта доноси и намеће прописе који нису с циљем помирења и суживота народа у БиХ - рекао је Ђокић.

Он је посебно истакао да овакво поступање неће допринијети помирењу народа, већ ће несумњиво изазвати продубљивање кризе у БиХ, саопштено је из СП-а.

-Инцко се требао бавити извјештајем независне комисије која је утврдила чињенично стање у вези са Сребреницом, а не наметати одлуке по жељама и упутствима. Инцко ће иза себе оставити политички немир који ћемо морати поправљати годинама, а народи у БиХ немају више тог луксуза нити воље да губе вријеме. Године нам пролазе у поправљању штете која нам се прави и доноси изван граница БиХ. Вријеме је да народи у БиХ не траже више памет у окружењу кроз институцију ОХР-а и слично, већ да сами преузму одговорност за ову земљу -  рекао је Ђокић.

Ђокић је поручио међународној заједници да пусти народе у БиХ да нормално живе.

-Немојте нас више додатно свађати, пустите нас да нормално живимо. Народ у Републици Српској и БиХ само то жели – да живимо нормално - нагласио је Ђокић.

Одлазећи високи представник у БиХ Валентин Инцко наметнуо је допуне у Кривичном закону БиХ којима се забрањује и кажњава „негирање геноцида и величање ратних злочинаца“.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана