Ђокић: Дорићева да се извини и поднесе оставку

ГС
Foto: Архива

БАЊАЛУКА - Петар Ђокић, лидер Социјалистичке партије (СП), изјавио је да би било политички морално да његова страначка колегиница Андреа Дорић поднесе оставку на мјесто у Управном одбору АПИФ- а, након њених изјава које се тичу именовања на ту позицију, као и да треба да се извини грађанима Српске.

"Андреа Дорић је изнијела личне ставове у јавност који нису тачни и који нису у складу са принципима, политикама и вриједностима СП-а. СП и ја лично сам одувијек био против било каквих политичких злоупотреба положаја и тако ће и остати", рекао је Ђокић.

Он је још додао да Андреа Дорић остаје члан СП, али да треба да се извини грађанима Републике Српске.

"Андреа Дорић је именована на ту позицију након конкурса расписаног у складу са законом и свим важећим процедурама. Испуњавала је услове. Није тачно да је подршка партије којој припада била основни и једини предуслов, како је она навела. Те изјаве овим путем категорички демантујем. Позивам Андреу Дорић, још једном, да се због своје непромишљене и неистините изјаве извини грађанима Републике Српске и поднесе оставку на своју позицију у Управном одбору АПИФ-а", поручио је Ђокић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана