Ђокић: Донесена одлука о коалиционом дјеловању

Срна
Foto: Срна

ТЕСЛИЋ- Главни одбор Социјалистичке партије донио је данас одлуку о коалиционом дјеловању са другим партијама, првенствено са СНСД-ом, ДЕМОС-ом, Уједињеном Српском и НПС-ом, изјавио је предсједник СП-а Петар Ђокић.

Ђокић је рекао да је ријеч о странкама са којима је постојао споразум о коалицији и прије општих избора и истакао да је СП "дао снажан допринос побједи кандидатима СНСД-а за предсједника Републике Српске и српског члана Предсједништва БиХ.

- Увјерен сам да наши коалициони партнери то залагање вреднују и да ће се на бази тога дефинисати модел и обим учешћа СП-а у систему власти у Републици Српској, чиме ћемо бити у прилици да се боримо за своје политичке идеје и да их кроз дјеловање институција система и остваримо - рекао је Ђокић.

Одговарајући на питање колики број министара СП очекује у новој влади Српске, Ђокић је рекао да тренутно не може дати одговор с обзиром да је мандатар за састав Владе Радован Вишковић јуче завршио први круг консултација са свим политичким странкама и друштвеним организацијама.

- Очекујем да ћемо од понедјељка отпочети нови круг преговора са будућим предсједником Владе и да ће кроз тај разговор бити дефинисано учешће сваке партије појединачно - рекао је Ђокић.

Ђокић је током паузе сједнице Главног одбора СП-а која се одржава у Теслићу, рекао да су разматрали и резултате протеклих избора и да је задовољан постигнутим успјехом.

Он је навео да се СП показао као респектабилан политички фактор и дио стуба власти, који са јасном и препознатљивом политиком у континуитету већ 30 година дјелује у Републици Српској.

Ђокић је најавио да ће унутар партије наставити да раде на унутрашњим реформама како би њихова политика била видљивија грађанима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана