Ђокић: ЦИК ствара политичку кризу

Срна
Ђокић: ЦИК ствара политичку кризу

Предсједник Социјалистичке Петар Ђокић изјавио је да је одлука ЦИК-а о расписивању локалних избора 15. новембра ове године нелегитимна и без правног упоришта.

„Забрињава одлука ЦИК-а која је донесена унилатерално без консултација са свим релевантним странама. На овај начин ЦИК још једном показује са којим све проблемима се суочава БиХ и да ова институција постаје одметнута од већинског става грађана и других политичких субјеката, а у интересу мањине”, истакао је Ђокић.

Он је још додао да су се смиривањем ситуације са пандемијом корона вируса стекли услови за одржавање избора у октобру, како је то било раније договорено, као и да није било разлога да ЦИК, преко кољена, непромишљено доноси одлуку о помјерању избора за скоро мјесец и по дана.

„Социјалистичка партија је већ сада спремна за изборе. Желимо да наставимо да радимо са члановима и грађанима Републике Српске на политикама од интереса за Српску. Поставља се питање коме одговара помјерања избора и коме то ЦИК купује додатни период за припрему”, поручио је Ђокић.

Он је рекао да није коректна инструментализација ЦИК-а, као и да, уколико овакво понашање постане пракса, БиХ може отићи у још већу политичку кризу, што није у интересу никоме.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана