Ђокић: Бивши социјалисти доживљавају власт као плијен

Срна
Ђокић: Бивши социјалисти доживљавају власт као плијен

ДЕРВЕНТА - Предсједник Социјалитичке партије /СП/ Петар Ђокић изјавио је у Дервенти да је група бивших чланова ове партије која је формирала Независни клуб посланика у Народној скупштини Републике Српске захтјевом да преузме све функције које припадају социјалистима показала шта им је циљ и да власт доживљава као плијен.

Ђокић је поручио да нико не може злоупотребљавати СП и њен идентитет.

“Ако су тражили од /лидера СНСД-а Милорада/ Додика да они преузму власт то показује шта им је био циљ. Ми смо се разишли због тога што нисам могао да испуњавам њихове личне захтјеве и очекивања”, рекао је Ђокић новинарима у Дервенти, гдје је присуствовао прослави 26 година постојања Општинског одбора СП-а.

Он је истакао да, за разлику од ове посланичке групе која се сада назива Независни клуб посланика у Народној скупштини Републике Српске, социјалисти власт доживљавају као систем који служи народу да креира и ствара добар амбијент за живот, да помаже и подстиче развој Републике Српске.

Ђокић је нагласио да власт није плијен, већ резултат избора људи који могу на најбољи начин да обаве одређене послове.

“За група показала је шта њихова намјера и увјерен сам да ће такав покушај пропасти. Ми смо партнер СНСД-у и другим коалиционим странкама. Никада нећемо ићи за испуњењем личних интереса и захтјава, а да нарушимо основне принципе наше партије”, рекао је Ђокић.

Он је истакао да је СП опстала у најтежим временима, захваљујући вјери њених људи у основне принципе, који су увијек спремни да доносе одлуке које ће то да штите.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана