Ђинпинг одговорио на Џаферовићево писмо: Кина ће пружати помоћ БиХ

Фена
Ђинпинг одговорио на Џаферовићево писмо: Кина ће пружати помоћ БиХ

САРАЈЕВО - Предсједник Народне Републике Кине Си Ђинпинг одговорио је на писмо предсједавајућег Предсједништва Босне и Херцеговине Шефика Џаферовића у којем му је захвалио на позитивној оцјени кинеских напора и сарадње с међународном заједницом у борби против пандемије вируса корона Цовид-19.

“Тренутно панедмија се шири по цијелом свијету док број новопотврђених случајева заразе у БиХ континуирано расте. Дозволите ми да у име кинеске владе и кинеског народа изразим дубоко саосјећање властима и народима у БиХ”, написао је Си.

Како је додао, човјечанство се заједно суочава с изазовима сигурности јавног здравства, а кинеска страна је спремна да јача сарадњу у борби против епидемије са свим земљама, укључујући БиХ, придржавајући се концепта заједничке будућности човјечанства.

“Кинеска страна је пружила донацију медицинског материјала Вашој цијењеној земљи, отворила прикладан канал за БиХ за комерцијалну набавку средстава у Кини, те је спремна да настави пружати помоћ БиХ у оквиру свог капацитета, размјењује искуства и праксу на превенцији, контроли и дијагнози, као и третману, те чврсто подржава уложене напоре власти и народа БиХ за борбу против епидемије”, написао је.

Подсјетио је да се ове обиљежава 25. годишњица успостављања дипломатских односа између Кине и БиХ те је изразио увјерење да ће традиционално пријатељство између двију земаља бити продубљено кроз сарадњу у борби против епидемије.

“Придајем велику важност развоју односа између Кине и БиХ и спреман сам да, заједно са Вама, улажем напоре у непрекидно унапређење билатералних односа, доносећи благостање двијема земљама и народима”, написао је предсједник Народне Републике Кине Си Ђинпинг у писму предсједавајућем Предсједништва Босне и Херцеговине Шефику Џаферовићу.


(НН)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана