Ђапо: Размотрити могућност отварања границе за држављане ЕУ

Срна
Ђапо: Размотрити могућност отварања границе за држављане ЕУ

САРАЈЕВО - Министар екологије и туризма Федерације БиХ /ФБиХ/ Едита Ђапо позвала је Савјет министара да одустане од политике реципроцитета и да хитно буде размотрена могућност отварања граница БиХ за држављане ЕУ и других земаља.

“БиХ није у ситуацији да уводи реципроцитет Европској унији. Ми морамо да се боримо за спас нашег туризма, а то не можемо учинити без доласка страних туриста. Стога, позивам Савјет министара да отвори границе за стране држављане. Сви туристи, грађани ЕУ и дијаспора која има пасоше других европских земаља треба да имају могућност доласка у БиХ”, рекла је Ђапо.

Она је истакла да апел Савјету министара упућује у име свих туристичких радника у ФБиХ који свакодневно траже реакцију власти, без обзира на одлуку ЕУ, саопштено је из ресорног министарства.

“Хотелијери, запослени у туристичким агенцијама и туристички водичи спас туристичке сезоне виде првенствено у доласку страних туриста. Да би се то десило, Савјет министара мора отворити границе за долазак туриста у БиХ”, сматра Ђапо.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана